6 motive care telefonul tau se incarca doar atunci cand este oprit – In plus, solutii alternative

In cazul in care iti conectezi telefonul in timp ce este pornit si nu se intampla nimic, iar singura modalitate de a reincarca bateria telefonului este sa opresti dispozitivul complet, fiind conectat la incarcator, atunci acest articol este pentru tine. Aceasta problema apare cel mai des atunci cand iti doresti sa iti incarci telefonul conectandu-l la electricitate printr-un alt dispozitiv electronic, de exemplu un PC, laptop sau banca de alimentare. Un lucru important: nu trebuie sa iti faci griji. De cele mai multe ori este vorba despre un defect din fabrica care produce anumite daune ce nu permit incarcarea corespunzatoare a bateriei telefonului. Pot exista mai multe motive pentru acest lucru. Hai sa le verificam pe rand.

1. Repornirea dispozitivul

1. 6 motive care telefonul tau se incarca doar atunci cand este oprit – In plus, solutii alternative

In anumite cazuri, blocarea sistemului de operare este responsabila pentru probleme de incarcare. Din acest motiv, primul tau pas dupa observarea problemelor de incarcare ar trebui sa fie: oprirea telefonului. Asteapta aproximativ 15 secunde. Apoi, reporneste telefonul si observa daca problema a disparut.

2. Verifica setarile dispozitivului

2. 6 motive care telefonul tau se incarca doar atunci cand este oprit – In plus, solutii alternative

Deseori, atunci cand incerci sa incarci telefonul prin intermediul laptopului, problema de incarcare poate fi asociata cu modul USB selectat automat. Acest lucru indica, de exemplu, utilizarea unei conexiuni de date. Ar trebui sa schimbi modul de incarcare a dispozitivului, accesand meniul Setari >> Conexiuni dispozitiv >> Conectivitate USB.

3. Dezactiveaza functiile si aplicatiile inutile

3. 6 motive care telefonul tau se incarca doar atunci cand este oprit – In plus, solutii alternative

Este posibil sa descoperi ca telefonul tau nu este capabil sa se incarce pentru ca acesta consuma constant prea multa energie din cauza anumitor functii solicitante care provoaca, de exemplu, supraincalzirea dispozitivului (mai multe informatii despre acest subiect gasesti in articolul De ce se supraincalzeste telefonul si ce poti face pentru a rezolva aceasta problema?). Din acest motiv, dezactiveaza optiunea GPS si conectivitatea Bluetooth inainte de a conecta telefonul la o sursa de alimentare. Cel mai bine este sa nu folosesti telefonul in timpul procedurii de incarcare, in special sa nu il folosesti pentru jocuri, aplicatii cu consum mare de energie sau pentru vizionare de videoclipuri.

4. Verifica cablul USB

4. 6 motive care telefonul tau se incarca doar atunci cand este oprit – In plus, solutii alternative

In primul rand, asigura-te ca nu exista nicio deteriorare a cablului USB utilizat, acest lucru interferand cu procesul de incarcare a bateriei. Pentru a verifica acest lucru, este mai bine sa incerci sa incarci telefonul folosind un alt cablu USB adecvat. Daca vrei sa incarci telefonul conectandu-l la un alt dispozitv, utilizeaza cel mai scurt cablu USB de cupru posibil, deoarece va conduce mai multa putere in mai putin timp.

5. Verifica portul de incarcare al telefonului

5. 6 motive care telefonul tau se incarca doar atunci cand este oprit – In plus, solutii alternative

Deteriorarea sau contaminarea portului de incarcare pot fi responsabile pentru problemele cu incarcarea corecta a telefonului. De aceea, merita faci o verificarea amanuntita. Daca observi ca in portul de incarcare s-au acumulat praf sau alte reziduuri, e important sa cureti cu atentie portul telefonului. Poti utiliza anumite ustensile speciale, foarte precise.

6. Verifica portul USB al dispozitivului la care conectezi telefonul

Portul USB al laptopului, PC-ului sau al bateriei externe de alimentare poate fi, de asemenea, contaminat. Acest fapt impiedica incarcarea corecta a telefonului tau. Asigura-te ca nu exista acumulari de praf sau reziduuri in portul USB al dispozitivelor enumerate anterior.

Alte motive

Daca niciunul dintre motivele mentionate anterior nu iti sunt de folos, probabil va trebui ca telefonul tau sa fie reparat. Profita cat mai rapid de un serviciu decontat de garantia dispozitivului tau. Ca o ultima solutie in aceasta directie, iti recomandam, inainte de a decide sa duci dispozitivul la reparat, sa aplici o revenire la setarile din fabrica ale telefonului. (In acest sens vezi articolul Afla cum iti poti reseta telefonul cu sistem de operare Android).

Huse telefoane Vezi modelele

Andrei Sava
Andrei Sava

Iubitor de noi tehnologii, fascinat de dispozitivele mobile de ani de zile. Un pasionat iubitor de gadgeturi şi tester de accesorii GSM. Recent - un recenzent de echipamente electronice şi editor. În timpul liber se ocupă de desfăşurarea unor activităţi de bricolaj şi se joacă pe consolă. Pe blog etuo se ocupă de rezolvarea problemelor cu care se confruntă zilnic utilizatorii de smartphone-uri.

Please select one of each of the ratings above.