Afla care sunt principalele cauze pentru care telefonul se opreste in timpul incarcarii

In cazul in care smartphone-ul tau se opreste in timpul incarcarii, acest lucru poate fi o problema deranjanta. Cu alte cuvinte, te impiedica sa folosesti cand si cum vrei telefonul tau. In cele mai multe situatii, deteriorarea incarcatorului este principala cauza pentru care telefonul se inchide in timpul incarcarii. Mai mult decat atat, cauzele pot fi legate de functionarea defectuoasa a smartphone-ului (probleme de software) sau deterioarea prizei de alimentare (probleme tehnice).

Vrei sa iti incarci telefonul, dar apar tot felul de probleme?

Exista situatii in care smartphone-ul se opreste in cateva secunde de la conectarea incarcatorului. In alte situatii, acesta se poate inchide la cateva minute, alteori ajungand chiar si la cateva ore. In functie de diferite conditii (frecventa de utilizare a aceluiasi incarcator, depunerile de murdarie in portul de incarcare al smartphone-ului), exista mai multe cauze potentiale care pot cauza probleme. In cazul in care nu poti rezolva singur/a aceasta problema, cel mai bine consulta un specialist care lucreaza intr-un service GSM autorizat.

Deteriorarea incarcatorului

1. Afla care sunt principalele cauze pentru care telefonul se opreste in timpul incarcarii

In cele mai multe dintre situatii, un incarcator deteriorat este responsabil pentru faptul ca telefonul fie nu poate fi incarcat complet, fie se inchide in timpul procesului de incarcare. De exemplu, este posibil ca din cauza utilizarii sale zilnice, cablul sa se deterioreze, astfel incat sa nu transfere suficienta electricitate pentru telefon. In astfel de situatii, procesul de incarcare poate fi intrerupt, iar in cazuri mai grave pot aparea scurtcircuite.

Alegerea unui incarcator incompatibil cu modelul tau de smartphone poate sa nu incarce corespunzator dispozitivul. Acest lucru este valabil atat in cazul unui conector USB necorespunzator, cat si in cazul parametrilor necorespunzatori ai incarcatorului (precum tensiunea sau amperajul). Pentru ca repararea sau inlocuirea incarcatorului cu unul nou sunt cele mai simple solutii care nu interfereaza cu buna functionarea a smarphone-ului, e important sa te asiguri daca problema este strict legata de incarcator.

Deteriorarea portului de incarcare

2. Afla care sunt principalele cauze pentru care telefonul se opreste in timpul incarcarii

Un alt motiv din cauza caruia telefonul se poate inchide in timpul incarcarii este deteriorarea portului de incarcare. Cu alte cuvinte, deteriorarea locului in care este introdus conectorul incarcatorului. Daca portul de incarcare este deteriorat, acesta poate genera urmatoarele riscuri:

• Provoaca scurtcircuite – Un scurtcircuit brusc in portul de incarcare al smartphone-ului duce la oprirea automata a dispozitivului. In anumite situatii, poti recunoaste un astfel de fenomen dupa zgomotul creat sau pentru ca scoate cateva scantei. De asemenea, ecranul telefonului poate fi scurtcircuitat, iar temperature carcasei smartphone-ului sa se incinga. In acest caz, deconecteaza urgent cablul de incarcare si nu incerca sa reincarci telefonul, deoarece acesta poate fi deja avariat. Portul de incarcare va trebui inlocuit in cadrul unei service GSM autorizat;

• Portul de incarcare nu functioneaza – Daca acesta nu functioneaza, bateria se va descarca treptat si in cele din urma telefonul se va inchide. Poti recunoaste defectiunea unui port de incarcare prin faptul ca, dupa conectarea smartphone-ului la incarcator, telefonul nu va semnaliza inceputul procesului de incarcare. Daca portul de incarcare este doar partial deteriorat, incarcarea poate fi intrerupta, mai ales cand cablul incarcatorului este deplasat.

Update incorect sau software defect?

3. Afla care sunt principalele cauze pentru care telefonul se opreste in timpul incarcarii

Uneori, o eroare in sistemul de operare este responsabila pentru inchiderea telefonului in timpul incarcarii. Daca sunt excluse cele doua posibilitati descrise anterior (problema cu incarcatorul si problema cu portul de incarcare), poti incerca sa restabilesti smartphone-ul la setarile din fabrica (in acest sens, vezi si articolul Cum sa resetezi telefonul?). De asemenea, nu uita sa faci o copie de rezerva a fisierelor si datelor colectate in memoria telefonului, mai ales daca iti doresti sa le pastrezi. Revenirea telefonului la setarile din fabrica implica stergerea completa a memoriei sale interne. Este bine sa folosesti un card de memories au sa faci o copie a datelor in Cloud.

Imediat dupa accesarea acestei optiuni, ar trebui sa descarci cele mai recente actualizari de software. Daca problema cu inchiderea telefonului in timpul incarcarii persista, atunci este important sa apelezi la un service GSM specializat.

Incarcatoare Vezi modelele

Andrei Sava
Andrei Sava

Iubitor de noi tehnologii, fascinat de dispozitivele mobile de ani de zile. Un pasionat iubitor de gadgeturi şi tester de accesorii GSM. Recent - un recenzent de echipamente electronice şi editor. În timpul liber se ocupă de desfăşurarea unor activităţi de bricolaj şi se joacă pe consolă. Pe blog etuo se ocupă de rezolvarea problemelor cu care se confruntă zilnic utilizatorii de smartphone-uri.

Please select one of each of the ratings above.