Stocarea Locala pare a fi dezactivata în browser-ul dumneavoastra.
Pentru a avea cea mai buna experienta pe site-ul nostru, asigurati-va ca activati Stocarea Locala în browser-ul dumneavoastra.

  Favorite ()

Ajutor! Telefonul meu face fotografii singur - ce trebuie sa faceti?

Situatia in care telefonul dvs. face fotografii singur este foarte ingrijoratoare. Aceasta poate insemna ca smartphone-ul a fost atacat de hackeri. O fotografie capturata, de exemplu, a profilului dvs. poate fi folosita de o persoana nedorita pentru a debloca dispozitivul. Aceasta situatie nu trebuie subestimata. Trebuie sa reactionati rapid si, de asemenea, sa stiti cum sa preveniti o situatie similara in viitor.

De ce merita sa aveti grija de intimitatea ta?

1. Ajutor! Telefonul meu face fotografii singur - ce trebuie sa faceti?

Din ce in ce mai multi oameni acopera camerele web in laptopurile lor cu autocolante. Tendinta aceasta a devenit atat de puternica incat producatorii echipeaza noi modele de dispozitive cu protectiile dedicate. Deci, daca avem grija de confidentialitatea noastra in cazul laptopurilor,de ce am avea sa ne minimizam captarea imaginii cu telefoanele mobile? Cu atat mai mult cu cat acestea sunt cele pe care le folosim mult mai des in timpul zilei.

FBI a informat publicul cu mult timp in urma ca are tehnologii care pot activa inregistratoarele de imagini ale dispozitivelor electronice fara constientizarea proprietarilor acestora. Prin urmare, se poate presupune cu usurinta ca tehnologiile similare sunt deja disponibile si pentru cei care doresc sa le foloseasca in scopuri rau intentionate. Totul din cauza programelor malvare pe care oamenii il descarca inconstient pe smartphone-urile lor. Imaginile realizate de ei pot fi folosite pentru santaj, vizualizarea datelor sensibile sau chiar accesarea aplicatiilor confidentiale, de exemplu bancare.

Ce trebuie facut cand telefonul face fotografii singur?

Daca observati ca smartphone-ul dvs. face fotografii fara voia dvs., ar trebui sa treceti la pasi radicali. Cel mai bine este sa readuceti dispozitivul la setarile din fabrica cat mai curand posibil. Aceasta implica pierderea datelor stocate in memoria smartphone-ului. Deci, daca doriti sa pastrati, de exemplu, fotografii, mesaje textuale sau contacte, trebuie mai intai sa faceti o copie de rezerva a acestora.

Dupa ce ati readus telefonul la setarile din fabrica, acordati o atentie deosebita aplicatiilor pe care le instalati. In primul rand, descarcati aplicatii numai din surse de incredere, cum ar fi magazinul Google Play sau App Store. Verificati si opiniile despre software-ul descarcat si verificati permisiunile acordate acestuia. Daca nu este necesar, nu permiteti aplicatiilor sa utilizeze camera sau microfonul nostru. Permisiunile fiecarei aplicatii puteti verifica mergand la setarile aplicatiei si apoi afisand o lista cu toate cele instalate pe smartphone-ul dvs.. Dupa ce faceti clic pe aplicatia selectata, permisiunile acesteia vor fi afisate.

Cum ne putem proteja impotriva unui atac de hackeri?

In afara de descarcarea aplicatiilor doar din surse de incredere, trebuie sa avem o aplicatie antivirus instalata in memoria smartphone-ului nostru, de exemplu Avast, AVG sau Kaspersky. Un astfel de software ajuta la protejarea dispozitivului, avertizandu-va asupra potentialelor pericole. Cu toate acestea, masurile preventive nu se opresc aici. Daca este posibil:

• nu folositi hotspot-uri i nu va cuplati cu retelele Wi-Fi necunoscute,

•  opriti Bluetooth si NFC, daca nu sunt folosite,

•  nu incarca telefonul cu ajutorul dispozitivelor publice, precum calculatoarele din cafenele internet,

•  nu introduceti datele dvs. pe site-uri web nesigure, de exemplu cele care necesita autentificare prin Facebook pentru a accesa un anumit continut,

•  nu faceti clic pe linkuri suspecte, chiar daca ni le-a trimis cineva pe care il cunoastem, pentru ca si el ar fi putut fi atacat de hackerii.

Huse telefoane Vezi modeleleEvaluare: 4.60 / 5.0 (12)
Rating-ul dumneavoastra
Please select one of each of the ratings above.