Camera telefonului nu salveaza fotografii - ce trebuie facut?

Situatia in care facem fotografii cu un smartphone si ulterior se dovedeste ca acestea nu au fost salvate in galerie este neobisnuita si extrem de enervanta. Dezamagirea este mai mare, cu cat momentul pe care am vrut sa-l surprindem in fotografie este mult mai important. Prin urmare, merita sa stiti cum puteti rezolva aceasta problema cat mai repede posibil. Trebuie sa aflati de ce camera telefonului nu salveaza fotografiile.

De ce camera telefonului nu salveaza fotografiile?

1. Camera telefonului nu salveaza fotografii - ce trebuie facut?

Daca camera telefonului dvs. nu salveaza fotografiile facute, acest lucru ar putea fi din mai multe motive diferite. Printre cele mai frecvente dintre ele trebuie mentionate:

• infectarea smartphone-ului cu un virus,

• folosirea versiunii invechite a sistemului de operare,

• deteriorarea aplicatiei,

• probleme cu cardul de memorie,

• prea multe aplicatii care limiteaza capacitatea telefonului,

• probleme cu memoria interna a smartphone-ului,

• folosirea aplicatiei pentru camera sau editorul de fotografii de la un alt producator decat producatorul smartphone-ului.

Cum puteti restabili salvarea fotografiilor in galeria telefonului?

2. Camera telefonului nu salveaza fotografii - ce trebuie facut?

In cele mai multe cazuri, situatia daca camera nu salveaza fotografiile pe telefon cu ajutorul camerei acestuia, poate fi reparata. Cel mai bine este sa incepeti cu cele mai simple metode, deoarece acestea pot fi eficiente. Mai jos va prezentam solutii de la cele mai banale pana la cele mai complicate:

Eliberati spatiu in memoria telefonului - se intampla foarte des ca nu putem salva fotografiile in memoria smartphone-ului deoarece acesta este deja plina. Starea memoriei poate fi verificata in setarile memoriei. Daca memoria cache este plina, putem salva fotografiile pe cardul de memorie. Daca nu avem o astfel de posibilitate, cel mai bine este sa extragem fotografiile facute anterior pe un suport de stocare sau stocati-le in cloud. De asemenea, merita sa scapati de alte datele inutile, cum ar fi aplicatiile neutilizate de mult timp sau mesaje vechi.

Repornirea smartphone-ului - cu siguranta cea mai simpla actiune pe care ar trebui sa o incercam daca aparatul de pe telefonul nostru nu salveaza fotografiile cu toate ca memoria este libera. Intr-o astfel de situatie, esecul de a salva fotografiile se poate datora, de exemplu, blocarii software-ului. Repornirea smartphone-ului va va ajuta sa rezolvati problema.

Stergerea datelor din memoria cache a aparatului - uneori camera nu salveaza fotografiile pe telefon cu ajutorul camerei acestuia din cauza faptului ca aplicatia este plina cu date stocate de-a lungul lunilor sau chiar anilor. Acest lucru este valabil mai ales pentru telefoanele care au fost utilizate pe o perioada lunga de timp. Utilizatorul unui astfel de smartphone ar trebui sa acceseze setarile aplicatiei pentru camera si sa o forteaza sa se opreasca. In pasul urmator, ar trebui sa folositi optiunea ,,Stergeti datele din memoria cache".

Repornirea functionarii cardului de memorie - daca extindeti memoria smartphone-ului printr-un card de memorie extern si salvati fotografii pe acesta, este posibil ca aparut o problema cu cardul de memorie. Atunci, cel mai bine este sa scoateti cardul de memorie din dispozitiv pentru un moment apoi il introduceti din nou. Va rugam sa asteptati o clipa pentru ca sistemul o va re-sincroniza.

Actualizarea sistemului de operare - asigurati-va ca smartphone-ul dvs. foloseste cea mai noua versiune a sistemului de operare. Puteti verifica accesand setari si apoi cautati subcategoria ,,Sistem si actualizari".

Eliminarea aplicatiilor rau intentionate. - daca aparatul a incetat sa functioneze la scurt timp dupa descarcarea aplicatiei suspecte, cel mai bine este sa-l dezinstalati imediat. De asemenea, merita sa descarcati o aplicatie antivirus dintr-o sursa de incredere, care este Google Play sau App Store si scanati cu ea intreaga memorie a telefonului. Acest lucru va va ajuta sa scapati de eventualele programe malvare.

Resetare din fabrica - aceasta este una dintre cele mai radicale solutii daca aparatul nu salveaza fotografiile in galerie. Retineti ca dupa ce ati resetat telefonul la setarile din fabrica orice date din memoria telefonului vor fi sterse. Daca nu doriti sa le pierdeti, va rugam sa faceti inainte o copie de rezerva.

Huse telefoane Vezi modelele

Andrei Sava
Andrei Sava

Iubitor de noi tehnologii, fascinat de dispozitivele mobile de ani de zile. Un pasionat iubitor de gadgeturi şi tester de accesorii GSM. Recent - un recenzent de echipamente electronice şi editor. În timpul liber se ocupă de desfăşurarea unor activităţi de bricolaj şi se joacă pe consolă. Pe blog etuo se ocupă de rezolvarea problemelor cu care se confruntă zilnic utilizatorii de smartphone-uri.

Please select one of each of the ratings above.