Ce fac daca telefonul functioneaza greu?

Daca observi ca smartphone-ul tau se blocheaza atunci cand ai mai multe ferestre deschise in motorul de cautare, iti incarca cu dificultate site-urile accesate, aplicatiile functioneaza lent sau chiar pana si trimiterea unui mesaj text este ingreunata, atunci inseamna ca trebuie sa verifici urmatoarele aspecte.

1. Memoria telefonului

logo ul Android

Oricat de spatioasa ar fi memoria interna a smartphone-ului tau, daca ai numeroase aplicatii in telefon, fisiere descarcate, imagini sau muzica salvate, acestea impiedica buna functionare a telefonului. Intra la setarile smartphone-ului si verifica optiunea stocare.

In acest mod afli cat la suta din memoria telefonului mai ai disponibila si care sunt aplicatiile sau fisierele care ocupa cel mai mult spatiu de stocare. In astfel de situatii, ai mai multe variante:

• sterge acele fisiere sau imagini de care nu mai ai nevoie si care nici nu o sa-ti foloseasca in viitor;

• sterge SMS-urile vechi;

• transfera pe un stick acele documente pe care vrei sa le pastrezi;

• salveaza o parte din descarcari, poze sau muzica pe cardul SD al telefonului;

• in cazul in care nu ai un card SD, poti sa salvezi respectivele documente pe Google Drive sau pe Dropbox.

Dupa ce vei apela la una dintre solutiile de mai sus, vei reusi sa eliberezi o buna parte din memoria interna a smartphone-ului, astfel ca acesta va functiona mult mai repede.

2. Aplicatiile smartphone-ului

aplicatii de telefon

Marele avantaj al telefoanelor cu sistem de operare Android sau iOS este faptul ca permit utilizarea unor numeroase aplicatii. In cazul in care ai instalate foarte multe aplicatii, exceptand cele care te ajuta sa-ti desfasori activitatile zilnice, cel mai bine este sa le dezinstalezi pe cele pe care nu le-ai folosit in ultimele luni sau care nu iti mai sunt utile. Daca vreodata iti vor fi din nou necesare, le vei putea reinstala cu usurinta din Magazin Play sau App Store.

3. Memoria cache

Folosirea repetata a anumitor site-uri si aplicatii determina salvarea fisierelor de tip cache. Pe termen lung, aceasta ocupa din memoria telefonului, astfel ca pot cauza functionarea cu dificultate a smartphone-ului tau.

Prin urmare, este bine ca o data la cateva saptamani sa stergi fisierele cache, accesand setarile telefonului.

4. Verifica cardul de memorie al telefonului

carduri-de-memorie

Daca ai un card SD, exista posibilitatea ca smartphone-ul tau sa functioneze cu dificultate din cauza unei erori. De aceea, iti recomandam sa scoti cardul din telefon si sa il inserezi iar. Speram ca toate aceste informatii te vor ajuta sa te bucuri cat mai mult de functionalitatile telefonului. Si nu uita, protejeaza-l pe termen lung cu o folie adecvata si o carcasa moderna.

Carduri de memorie Vezi modelele

Andrei Sava
Andrei Sava

Iubitor de noi tehnologii, fascinat de dispozitivele mobile de ani de zile. Un pasionat iubitor de gadgeturi şi tester de accesorii GSM. Recent - un recenzent de echipamente electronice şi editor. În timpul liber se ocupă de desfăşurarea unor activităţi de bricolaj şi se joacă pe consolă. Pe blog etuo se ocupă de rezolvarea problemelor cu care se confruntă zilnic utilizatorii de smartphone-uri.

Please select one of each of the ratings above.