0312 29.70.45 Luni-Vineri: 8:00 -16:00
 
 
FAVORITE
 
Cos
+
+
+
Tutoriale

Ce inseamna HDR si cum poate aceasta optiune poate fi asociata cu camera foto a smartphone-ului tau?

HDR este o parte integranta a camerei foto si este disponibila la majoritatea smartphone-urilor de generatie noua. Care sunt avantajele acestei functii, cand si cum poate fi utilizata?

Ce este si in ce conditii este recomandat sa folosesti optiunea HDR a telefonului tau?

1. Ce inseamna HDR si cum poate aceasta optiune poate fi asociata cu camera foto a smartphone-ului tau?

HDR (High Dynamic Range) este o optiune cunoscuta in arta sau tehnica fotografiei. Aceasta consta in iluminarea uniforma a tuturor elementelor fotografiei. Folosind optiunea HDR poti fotografia si ilumina detaliile cele mai intunecate care pot aparea atunci cand, de exemplu, fotografiezi copaci, cladiri expuse unei lumini reduse in intensitate.

Fotografiile realizate folosind functia HDR sunt de obicei realizate in succesiune rapida, fiind inregistrate de trei ori. Drept urmare, obtii o imagine subexpusa, una “normala” si a o treia supraexpusa, urmand ca toate trei cadre sa fie combinate intr-un intreg. Datorita acestei combinatii, reusti sa obtii o fotografie optim luminata, avand un raport echilibrat intre lumina si umbra.

Cand si cum se poate utiliza functia HDR pe smartphone?

2. Ce inseamna HDR si cum poate aceasta optiune poate fi asociata cu camera foto a smartphone-ului tau?

Functia HDR poate fi accesata pentru fotografierea anumitor obiecte sau scene fara elemente aflate in miscare, dar avand contraste mari de lumina (cer – pamant). Prin urmare, folosind tehnologia HDR poti imbunatatii calitatea fotografiilor realizate asupra elementelor naturale, unei arhitecturi si a peisajelor. De asemenea, functia HDR este perfecta pentru lumina puternica a soarelui sau unde exista o lumina intensa pe fundal (de exemplu, lumina de la fereastra intr-o camera intunecata).

Cu toate acestea, optiunea HDR nu este recomandata in cazul zonelor cu trafic mare. Nu vei putea obtine rezultate satisfacatoare atunci cand alegi sa fotografiezi masini sau oameni in miscare. Pentru a accesa functia HDR de pe telefonul tau trebuie doar sa accesezi setarile camerei, de unde acesta poate fi activat.

Pentru a afla mai multe despre cum sa imbunatatesti calitatea fotografiilor folosind camera foto a smartphone-ului tau, vezi si articolul Cum sa setezi camera telefonului pentru a realiza fotografii de exceptie?

Huse telefoane Vezi modelele


Ocena: 4.4 / 5.0 (8)
Twoja ocena