Ce poti face daca telefonul tau nu vede reteaua Wi-Fi?

Smartphone-urile Android intampina, in anumite situatii, diferite probleme de conectare la o retea Wi-Fi. Deseori se intampla ca reteaua de internet sa fie invizibila, desi functioneaza corect pe oricare alt dispozitiv desktop, PC sau laptop. Care sunt cauzele acestei probleme si cum poate fi ea rezolvata?

De ce telefonul nu vede reteaua Wi-Fi?

1. Ce poti face daca telefonul tau nu vede reteaua Wi-Fi?

Daca computerul este conectat la Wi-Fi si totul functioneaza corect, iar smartphone-ul Android nu vede deloc reteaua, pot exista doua motive. Fie reteaua este ascunsa, fie functioneaza pe o anumita frecventa de retea pe care dispozitivul nostru mobil nu o poate detecta.

Solutie la problema: retea ascunsa

Fiecare router are optiunea de a ascunde SSID (numele retelei). Cand aceasta optiune este activa, reteaua inca functioneaza, dar nu este vizibila pentru niciun dispozitiv. Singura modalitate de a te conecta la o astfel de retea pe Android este sa introduci numele acesteia manual. Pentru a face acest lucru, acceseaza meniul “Setari”  “Wi-Fi” si apoi selecteaza optiunea “Adauga retea…”.

Introdu numele retelei tale in campul “SSID de retea”. Poti verifica numele facand clic pe pictograma Wi-Fi de pe computerul conectat. Apoi introdu numele retelei. Daca dispozitivul gaseste reteaua, atunci aceasta este afisata in lista si te poti conecta.

Reteaua functioneaza pe o frecventa si un standard care nu pot fi acceptate de smartphone-ul tau

Retelele Wi-Fi pot functiona pe diferite benzi: 2,4 GHz sau 5 GHz si in standarde diferite (802.11a / b / g / n / ac). Pentru a te conecta la retea, telefonul trebui sa accepte banda si setarile standard din router. Telefoanele si tabletele mai vechi nu accepta tehnologie mai noua, deci nu se vor conecta la un router care ruleaza pe banda de 5 GHz si standardul 802.11.ac.

Pentru a rezolva aceasta problema, trebuie sa configurezi routerul astfel incat sa transmita o retea in parametri standardului universal, pe banda de 2,4 GHz. Pentru a face acest lucru, conecteaza-te la router folosind un computer conectat la Wi-Fi.

Daca nu cunosti adresa IP a router-ului, e necesar sa accesezi panoul de admin. Acceseaza meniul de Start din Windows si scrie “cmd”. Ruleaza linia de comanda cu drepturi de administrator si introdu comanda “ipconfig”. Adresa care trebuie introdusa in browser pentru a intra in panoul de administrare a router-ului va indeplini valoarea de Gateway implicit.

2. Ce poti face daca telefonul tau nu vede reteaua Wi-Fi?

Dupa introducerea adresei IP in browser, introdu parola de conectare si parola pentru panoul de administrare a router-ului. Daca nu ai acces la toate aceste date de conectare, incearca anumite combinatii standard, precum: admin / admin sau incearca sa te autentifici folosind doar (admin). Daca incercarile de mai sus nu sunt posibile, informatiile de conectare implicita ale router-ului sunt disponibile in manualul de utilizare a acestuia.

De asemenea, poti incerca sa introduci modelul dispozitivului (situat in partea de jos sau in spatele router-ului) cu nota “autentificare” sau “autentificare implicita” in motorul de cautare. Exista sansa sa gasesti detaliile de conectare in manualul online al router-ului tau sau in comentariile utilizatorului.

De asemenea, poti incerca sa gasesti parola implicita a router-ului accesand RouterPasswords.com. Daca, din anumite motive, parola implicita pentru router a fost modificata ori de catre furnizor ori de catre specialistul IT, trebuie sa contactezi persoana responsabila pentru retea.

Dupa conectarea la panoul de administrare, gasesti setarile la Wi-Fi. In functie de marca router-ului, numele interfetei si ale paginii pot diferi. Prin urmare, setarile de retea pot fi gasite in urmatoarele pagini: “Setari Wireless”, “Setari Radio sau Wireless” >> “Setari Wireless de baza”.

Optiunea de a selecta frecventa si standardul retelei ar trebuie sa existe in pagina Mod Retea. Pentru a schimba standardul in cel universal, selecteaza Mixt. Pentru a schimba frecventa Wi-Fi, cauta fila “Frecventa Radio” / “Canal” (in functie de producatorul router-ului si selecteza ”2.4 GHz”. Odata ce ai configurat reteaua, salveaza modificarile facute si apasa pe butonul “Salveaza Setari”.

Huse telefoane Vezi modelele

Andrei Sava
Andrei Sava

Iubitor de noi tehnologii, fascinat de dispozitivele mobile de ani de zile. Un pasionat iubitor de gadgeturi şi tester de accesorii GSM. Recent - un recenzent de echipamente electronice şi editor. În timpul liber se ocupă de desfăşurarea unor activităţi de bricolaj şi se joacă pe consolă. Pe blog etuo se ocupă de rezolvarea problemelor cu care se confruntă zilnic utilizatorii de smartphone-uri.

Please select one of each of the ratings above.