Ce sa faci daca GPS-ul sau sistemul de localizare nu mai functioneaza?

Cand GPS-ul smartphone-ului nu mai functioneaza corect, aceasta problema poate fi foarte problematica pentru orice utilizator. Uneori se intampla ca telefonul sa nu mai poata determina deloc locatia ta. Iar in alte situatii, poate ca afiseaza o locatie, dar cu foarte mare inexactitate. Iata cateva modalitati de solutionare a acestei probleme.

Metoda 1. Actualizeaza GPS-ul

1. Ce sa faci daca GPS-ul sau sistemul de localizare nu mai functioneaza?

Cel mai simplu si rapid mod de a rezolva problema este sa dai un refresh aplicatiei GPS. Pentru a face acest lucru, extinde zona de notificare tragand cu degetul in jos din partea de sus a ecranului, apoi gaseste si opreste optiunea “Date despre locatie”. Asteapta 5 secunde si porneste din nou GPS-ul. Verifica daca problema a fost rezolvata.

Metoda 2. Porneste sau opreste modul avion

Uneori, activarea sau oprirea modului Avion poate ajuta la rezolvarea problemei GPS pe telefon. Extinde zona de notificare tragand cu degetul de sus in jos, apoi gaseste si activeaza optiunea “Mod Avion”. Asteapta 15-20 de secunde si dezactiveaza din nou setarea. Verifica daca GPS-ul functioneaza corect.

Metoda 3. Scoate carcasa telefonului

In unele cazuri, erorile cauzate de aplicatia GPS pot fi cauzate de husa acestuia. Scoate dispozitivul din carcasa si verifica daca navigarea functioneaza corect dupa efectuarea acestui lucru. Daca aceasta este problema, cel mai bine ar fi sa investesti intr-o carcasa din materiale de calitate superioara care sa nu interfereze cu smartphone-ul.

Metoda 4. Opreste modul de economisire a energiei

Cand modul de economisire a energiei este activ, anumite functii importante, precum Wi-Fi si GPS sunt blocate. Daca modul de economisire a energiei din telefonul tau este activat, acceseaza “Setari telefon”, apoi meniul “Baterie” si dezactiveaza optiunea “Mod de economisire a energiei”. Verifica daca problema este rezolvata.

Metoda 5. Verifica si corecteaza setarile GPS

2. Ce sa faci daca GPS-ul sau sistemul de localizare nu mai functioneaza?

In setarile GPS ale telefonului poti seta precizia cu care dispozitivul mobil poate determina locatia ta. Pentru ca smartphone-ul sa iti ofere cea mai precisa locatie, in setarile telefonului selecteaza meniul “Securitate si confidentialitate”. Apoi selecteaza functia “Acces la locatie” si selecteaza optiunea “Utilizeaza retele GPS, Wi-Fi si mobile” * Numele functiilor pot varia in functie de modelul smarphone-ului.

Metoda 6. Actualizeaza Google Maps

Cauza erorilor in determinarea exacta a locatiei poate fi versiunea invechita a Google Maps. Pentru a actualiza hartile, deschide Magazinul Play Store, acceseaza Meniul (pictograma cu trei linii) si acceseaza “Jocurile si aplicatiile mele”. Selecteaa apoi aplicatia Google Maps din lista si selecteaza “Actualizare”. Vezi daca problema este rezolvata.

Metoda 7. Sterge memoria cache din Google Maps

3. Ce sa faci daca GPS-ul sau sistemul de localizare nu mai functioneaza?

Uneori, o problema in functionarea corecta a navigatiei poate fi din cauza numarului mare de fisiere din memoria cache a aplicatiei. Pentru a rezolva aceasta problema, acceseaza setarile telefonului si selecteaza meniul “Aplicatii si notificari”, apoi “Aplicatii”. Din lista de programe disponibile, gaseste si deschide aplicatia Maps, apoi acceseaza “Memorie > Sterge date”. Vezi daca sistemul de localizare functioneaza corect.

Huse telefoane Vezi modelele

Andrei Sava
Andrei Sava

Iubitor de noi tehnologii, fascinat de dispozitivele mobile de ani de zile. Un pasionat iubitor de gadgeturi şi tester de accesorii GSM. Recent - un recenzent de echipamente electronice şi editor. În timpul liber se ocupă de desfăşurarea unor activităţi de bricolaj şi se joacă pe consolă. Pe blog etuo se ocupă de rezolvarea problemelor cu care se confruntă zilnic utilizatorii de smartphone-uri.

Please select one of each of the ratings above.