Ce trebuie sa faceti daca telefonul se blocheaza pentru logo in timp ce porneste?

Uneori, telefoanele Android se blocheaza pe logo la pornire. Aceasta situatie nu se intampla foarte des, asa ca poate surprinde utilizatorul de smartphone. Inainte de a presupune cel mai rau scenariu, merita sa incercam cateva moduri dovedite de a rezolva problema. Mai jos, va prezentam care dintre ele merita testate chiar de la inceput si propunem posibili pasi urmatori.

Porniti din nou telefonul

1. Ce trebuie sa faceti daca telefonul se blocheaza pentru logo in timp ce porneste?

Oprirea si pornirea din nou a telefonului dupa ce s-a blocat in timp ce afisa logo, este o baza absoluta, de la care trebuie sa incepeti. Apasati si mentineti apasat butonul de pornire al smartphone-ului pana cand ecranul va deveni negru. Apoi asteptati cateva minute si apoi porniti din nou telefonul, folosind tot butonul de pornire.

Proprietarii de smartphone-uri de generatie mai veche pot scoate bateria din telefon in timp ce acesta este oprit - daca este posibil. Totusi, daca bateria este incorporata intr-o carcasa monolita, renuntati la acest pas.

Aveti grija de a face o copie de rezerva a datelor

Daca telefonul continua sa se blocheze cu logo pe timpul pornirii, aceasta indica in mod clar o problema cu software-ul. Acest lucru, la randul sau, poate insemna ca smartphone-ul nu salveaza corect datele si informatiile importante. Prin urmare, inainte de a incepe sa incercati alte metode de reparare a functionarii telefonului, merita sa faceti o copie a datelor. Acest lucru se aplica atat pentru copierea fotografiilor cat si, de exemplu, a contactelor, notitelor sau mesajelor. Cea mai convenabila solutie este sincronizarea datelor cu un cont Google. O vom faceti mergand la setarile telefonului, apoi selectati subcategoria utilizatori si conturi, in care trebuie sa selectati optiunea de autosincronizare a datelor.

Porniti smartphone-ul in modulul de siguranta (safe mode)

Majoritatea telefoanelor care functioneaza in sistemul de operare Android au functia modul de siguranta (safe mode). Aceasta va permite sa porniti dispozitivul fara aplicatii suplimentare, folosind doar setarile din fabrica. Este o idee buna sa porniti in modulul de siguranta (safe mode) daca telefonul se blocheaza pe logo la pornire. Daca apare o blocare din cauza defectiuni a uneia dintre aplicatii, aceasta va fi dezactivata in modulul de siguranta. Apoi vom putea sa-l dezinstalam. Cel mai important este, ca utilizarea modului de siguranta nu este legat de nici o pierderea datelor. Pentru a porni smartphone-ul in modulul de siguranta, tineti apasat butonul de micsorare a volumului in timpul pornirii normale a telefonului. Pentru a iesi din modulul de siguranta, tot ce trebuie sa faceti este sa va reporniti smartphone-ul.

Restabiliti telefonul la setarile din fabrica

Cea mai radicala solutie intr-o situatie in care telefonul se blocheaza pe logo la pornire, este restabilirea smartphone-ului la setarile din fabrica. Inainte de a face acest pas, asigurati-va ca ati facut o copie de rezerva a datelor mentionate anterior. Resetarea telefonului la setarile din fabrica elimina toate fisierele si informatiile inutile din memorie.

Dupa resetare, doar aplicatiile instalate in fabrica vor ramane pe telefon. Va trebui sa va conectati din nou la contul Google, si sa descarcati din nou aplicatiile utilizate anterior, apoi sa va conectati la ele. Merita sa acordati smartphone-ului timpul necesar pentru actualizare a software-ul. Daca aveti un dispozitiv de generatie mai veche, poate dura chiar 24 pana la 48 de ore o actualizare completa. In acest timp, nu uitati sa-l conectati la incarcator, deoarece bateria se va consuma mult mai repede decat atunci cand este inactiv. Smartphone-ul va trebui, de asemenea, sa aiba acces constant la internet prin Wi-Fi.

Pentru a restabili telefonul la setarile din fabrica, accesati setarile principale, apoi selectati subcategoria Sistem si actualizari. Veti gasi o optiune numita ,,Resetare" - dupa ce faceti clic pe ea, puteti restabili telefonul la setarile din fabrica.

Profitati de perioada de garantie

Intr-o situatie in care restabilirea telefonului la setarile din fabrica nu a adus rezultatele dorite, urmatorul este depunerea unei reclamatii la producatorul dispozitivului. Dar nu intotdeauna acest lucru este posibil. De obicei, problema blocari de logo la pornire de obicei se refera la smartphone-uri de generatie veche, a caror perioada de garantie a expirat deja cu mult timp in urma.

Resetare software

Pasul urmatorul daca restabilirea telefonului la setarile din fabrica nu a avut succes si nu puteti profita de perioada de garantie, este o resetare completa a software-ului smartphone-ului. In acest scop, cel mai bine este sa mergeti la service-ul de reparatii GSM, bazandu-se pe cunostintele si experienta specialistilor care acolo lucreaza. Desigur, putem incerca sa efectuam o resetare soft pe cont propriu.

Cea mai simpla forma de resetare a software-ului Android este pur si simplu actualizarea acestuia. De obicei, smartphone-ul descarca automat cele mai recente versiuni ale sistemului daca este conectat la internet. In situatie ca am dezactivat aceasta optiune, este posibil sa foloseasca software vechi. Prin urmare, este o idee buna sa va asigurati de situatie accesand setarile si actualizarile sistemului si apoi selectati categoria de actualizare software. Resetarea software-ului, care necesita cele mai multe cunostinte tehnice, se refera la descarcarea versiunii preferate de Android pe computer si instalarea acesteia pe smartphone.

Huse telefoane Vezi modelele

Andrei Sava
Andrei Sava

Iubitor de noi tehnologii, fascinat de dispozitivele mobile de ani de zile. Un pasionat iubitor de gadgeturi şi tester de accesorii GSM. Recent - un recenzent de echipamente electronice şi editor. În timpul liber se ocupă de desfăşurarea unor activităţi de bricolaj şi se joacă pe consolă. Pe blog etuo se ocupă de rezolvarea problemelor cu care se confruntă zilnic utilizatorii de smartphone-uri.

Please select one of each of the ratings above.