Cum actualizez conexiunea Bluetooth pe telefonul meu?

Atunci cand utilizezi un smartphone de generatie mai veche, exista posibilitatea sau situatia in care telefonul nu va putea sa functioneze in conexiune cu un dispozitiv care dispune de un standard mai nou de retea Bluetooth. Acest lucru se poate manifesta atat in imposibilitatea de conectare a celor doua dispozitive, cat si in faptul ca acestea vor aparea invizibile atunci cand vei cauta o posibila retea Bluetooth. Intr-o astfel de situatie, exista posibilitatea de a actualiza reteaua Bluetooth a telefonului pentru a rezolva problema?

Standarde de comunicatii wireless in retea Bluetooth

1. Cum actualizez conexiunea Bluetooth pe telefonul meu?

Datorita conectivitatii Bluetooth, putem transfera date in varianta wireless intre telefon si alte dispozitive. De exemplu, acest lucru permite sa redai muzica ta preferata pe un difuzor mobil, sa controlezi anumite echipamente electronice din casa si chiar electrocasnice sau sa transferi fisiere de pe telefon pe un laptop. Insa, uneori, descoperim ca dispozitivele nu sunt compatibile intre ele.

Conexiunea Bluetooth este deja o metoda folosita de foarte multi ani. In tot acest timp, tehnologia (vizand in mod special viteza si calitatea de transfer dintre dispozitive) este in mod constant imbunatatita. Prin urmare, conectivitatea Bluetooth poate avea standarde diferite, in functie de modelul si marca telefonului smart. Standardele vizeaza atat viteza de transfer a datelor, cat si nivelul de comunicare dintre dispozitive. Drept urmare, atunci cand folosesti un smartphone, de exemplu, versiunea Bluetooth 3.0 si o boxa mobile cu Bluetooth 5.0, cel mai probabil nu vei putea conecta cele doua dispozitive intre ele. Din pacate, standardul tehnologic nu este supus actualizarii. Daca vrei sa ai un smartphone cu cel mai recent standard Bluetooth, trebuie doar sa cumperi un dispozitiv mai nou.

Pot actualiza Bluetooth-ul telefonului meu?

2. Cum actualizez conexiunea Bluetooth pe telefonul meu?

Singura modalitate de a actualiza Bluetooth-ul telefonului tau este sa actualizezi intregul sistem de operare. Merita sa iti actualizezi smartphone-ul la cea mai recenta versiune disponibila, fie ca este Android sau iOS, deoarece unele actualizari imbunatatesc eficacitatea acestei functii. De exemplu, pot permite aplicatiilor noi sa utilizeze conexiunea Bluetooth, astfel incat sa iti faciliteze mai usor accesul, lucru care nu era posibil inainte. Prin urmare, daca observi anumite probleme in privinta functionarii retelei Bluetooth a telefonului, primul pas ar trebui sa fie actualizarea sistemului de operare Android sau iOS.

Daca nu esti sigur/a cu privire la versiunea software-ului smartphone-ului tau, iar reteaua Bluetooth inca nu detecteaza un anumit dispozitiv, este important sa verifici standardele de retea ale ambelor dispozitive. In cazul in care dispozitivul la care vrei sa iti conectezi smartphone-ul are un standard Bluetooth mult mai nou, din pacate orice incercare de solutionare a problemei este sortita esecului. Singura solutie intr-o astfel de situatie este fie sa cumperi un telefon nou, fie sa cauti dispozitive alternative care folosesc acelasi standard de conectivitate wireless cu Bluetooth.

Huse telefoane Vezi modeleleEvaluare: 4.60 / 5.0 (12)
Rating-ul dumneavoastra
Please select one of each of the ratings above.