Cum poti afla modelul telefonului tau smartphone?

In prezent, smartphone-urile sunt similare si au denumiri similare. Totusi, multi utilizatori nu stiu intotdeauna ce model de telefon au. Aceasta informatie este foarte utila, in special cand vrem sa alegem accesorii de protectie potrivite, sa aflam care sunt parametrii dispozitivului sau cand vrem sa evaluam corect interfata acestuia. Iti prezentam principalele modalitati prin care poti afla denumirea modelului telefonului smartphone folosit de tine.

Verifica autocolantul de pe spatele bateriei

1. Cum poti afla modelul telefonului tau smartphone?

Majoritatea telefoanelor mobile au informatii despre modelul vizat direct pe autocolantul de sub baterie. Inainte de a scoate capacul din spate si acumulatorul, asigura-te ca telefonul este oprit. Intreruperea brusca a alimentarii poate duce la pierderea de date si erori de software.

Informații disponibile pe cutie

verificand modelul telefonului pe cutie

Pe fiecare cutie a smartphone-ului original exista informatii despre model, in anumite cazuri in forma grafica.

Informatii gravate si functia setari a smartphone-urilor Apple si Huawei

verificand modelul telefonului in iPhone

In cazul modelelor mai vechi de telefoane Apple si anumite modele de smartphone-uri Huawei gasesti informatii despre versiunea dispozitivului mobil gravata pe spatele acestora. In cazul dispozitivelor mai noi, Apple - iPhone 8 și iPhone X – informatii despre model pot fi accesate selectand: Setari >> General >> Model sau Numar de Serie. Informatii detaliate despre smartphone-urile originale Apple gasesti pe website-ul Apple. In cazul telefoanelor Huawei poti accesa: Setari >> Sistem >> Informatii Telefon.

Setari telefoane Android si Windows Mobile

Alta modalitate de a cunoaste versiunea telefonului este sa verifici datele din sistemul de operare al telefonului. In Windows Phone si Android, informatiile pot fi accesate astfel: Meniu >> Setari >> Despre telefon >> Nume dispozitiv.

Apeleaza cod si reporneste telefon

Anumite modele de telefoane smartphone iti permit sa introduci un cod special, care odata apelat iti afiseaza o nota despre versiunea dispozitivului. De exemplu, acest lucru este posibil in cazul telefoanelor Nokia. Apeleaza: *#0000#. In anumite cazuri este afisata atat marca telefonului, cat si modelul acestuia.

Cand trebuie sa stii ce model de smartphone folosesti?

carcasa

Cunoscand modelul si versiunea telefonului tau smartphone vei putea sa il vinzi la un pret favorabil pentru tine si sa determini valoarea corecta a acestuia. Cunoasterea informatiilor specifice despre smartphone-ul tau ne ajuta sa iti gasim carcasa potrivita de protectie sau folia sau sticla securizata pentru ecranul LCD. Principalul beneficiu al acestora este ca iti protejeaza zilnic telefonul, acesta fiind expus la diferite daune mecanice care pot afecta negativ aspectul acestuia sau chiar provoca daune permanente.

Huse telefoane

Andrei Sava
Andrei Sava

Iubitor de noi tehnologii, fascinat de dispozitivele mobile de ani de zile. Un pasionat iubitor de gadgeturi şi tester de accesorii GSM. Recent - un recenzent de echipamente electronice şi editor. În timpul liber se ocupă de desfăşurarea unor activităţi de bricolaj şi se joacă pe consolă. Pe blog etuo se ocupă de rezolvarea problemelor cu care se confruntă zilnic utilizatorii de smartphone-uri.

Evaluare: 4.30 / 5.0 (5)
Rating-ul dumneavoastra
Please select one of each of the ratings above.