Cum sa blochezi pe telefon accesul la Wi-Fi?

Parintii, in mod special, aleg sa blocheze copiilor lor accesul la Wi-Fi. In felul acesta sa poata avea control asupra timpului petrecut de cei mici pe internet, in fiecare zi. De obicei, aceasta este cea mai simpla si la indemana alegere. Copilul va petrece mai putin timp online, putand avea acces la datele mobile, dar care si acestea sunt limitate. Prin urmare, cum poti bloca accesul la Wi-Fi pe telefon?

De ce sa blochezi accesul la Wi-Fi pe telefon?

1. Cum sa blochezi pe telefon accesul la Wi-Fi?

Daca esti ingrijorat/a de faptul ca copilul tau petrece prea mult timp navigand pe internet, merita sa incerci sa limitezi un astfel de comportament. De asemenea, este important sa ii propui, implicandu-te direct, sa gasiti si alte modalitati de a petrece timpul liber. Aceasta situatie poate fi o ocazie benefica pentru a consolida legaturi comune. In timpul liber, puteti merge la cinema, va puteti juca in parc sau chiar face o plimbare cu bicicletele. Cu toate acestea, nu iti poti permite sa iti supraveghezi copilul 24 din 24, in fiecare zi. La randul lor, folosirea smartphone-ului seara tarziu sau pe timpul noptii este un comportament care afecteaza odihna copilului, desi multi abuzeaza de absenta explicatiilor cu referire la motivele sanatoase pentru care nu este foarte ok sa petrecem mult timp pe internet. Un astfel de comportament poate conduce la insomnie si la probleme de concentrare in timpul zilei. Prin urmare, cea mai buna metoda pentru a preveni acest comportament este blocarea temporara a optiunii Wi-Fi pe telefon.

Dezactiveaza manual optiunea Wi-Fi

2. Cum sa blochezi pe telefon accesul la Wi-Fi?

Cel mai simplu mod de a dezactiva optiunea Wi-Fi pe telefon este pur si simplu prin stoparea acesteia din setarile dispozitivului. Din pacate, aceasta actiune poate functiona doar pentru copiii mici care nu sunt inca pe deplin capabili sa utilizeze functiile avansate ale telefonului. Majoritatea smartphone-urilor au deja implementate functii de comenzi rapide pentru a active sau dezactiva Wi-Fi, direct din meniul principal (cel glisant), chiar langa optiunile de Bluetooth si Date Mobile. Daca copilul tau este deja pasionat de smartphone, cu siguranta va putea activa Wi-Fi-ul cu aceeasi usurinta cu care tu l-ai dezactivat. Mai ales daca stiu parola la telefon sau Wi-Fi.

Schimba parola la Wi-Fi

3. Cum sa blochezi pe telefon accesul la Wi-Fi?

Daca schimbi parola retelei Wi-Fi de acasa, telefonul copilului tau nu se va putea conecta la aceasta. Posibilitatea de a schimba parola pentru a accesa routerul este disponibila indiferent de furnizorul de servicii de internet. De obicei, primesti initial o parola setata din fabrica. Aceasta se gaseste pe autocolantul din partea de jos a routerului. Vei putea schimba parola conectandu-te la pagina de configurare a routerului tau – de obicei necesita introducerea adresei sale IP in browser. In cazul in care intampini probleme cu referire la schimbarea parolei, poti apela serviciul de asistenta tehnica a furnizorului tau de internet. In setarile majoritatii de routere, poti restrictiona si accesul Wi-Fi pentru anumite dispozitive individuale.

Totusi, nu uita ca lipsa accesului la reteaua Wi-Fi de acasa nu exclude posibilitatea ca copilul tau sa foloseasca reteaua wireless din alte locatii sau chiar prin intermediul optiunii de hotspot de la colegi sau prieteni. Schimbarea parolei Wi-Fi este, de asemenea, incomoda. Mai ales daca iti doresti doar sa ii limitezi copilului accesul la internet si nu il privezi complet de aceasta posibilitate.

Aplicatii destinate controlului parental

Aceasta este de departe cea mai buna solutie pentru a bloca accesul la reteaua Wi-Fi pe telefon. Atat in Google Play, cat si in App Store, vei gasi o serie de aplicatii, cu diferite functionalitati, destinate controlului parental. Astfel de aplicatii au diverse optiuni pentru a creste gradul de constientizare din partea parintilor cu privire la timpul petrecut de copil pe internet si cu privire la tipul website-urilor accesate. In anumite aplicatii, poti seta, de asemenea, restrictii speciale de access. De exemplu, cum este in cazul site-urilor web cu continut pentru adulti, cele de jocuri de noroc, site-uri care solicita informatii personale s.a.m.d.

Cu toate acestea, accesul poate fi limitat la internet, in general – de exemplu, prin limitarea utilizarii retelei in timp. Astfel, blochezi accesul la datele mobile de pe telefon, dar si la retelele Wi-Fi. Cateva exemple de aplicatii care au astfel de functii sunt: Norton Family, Kids Place, Google Family Link sau Qustodio, NetNanny, Bark, Kaspersky Safe Kids, Mobicip. Setarile de access pot fi modificate doar de catre parinte, acesta avand access la parola de conectare la aplicatie.

Huse telefoane Vezi modelele

Andrei Sava
Andrei Sava

Iubitor de noi tehnologii, fascinat de dispozitivele mobile de ani de zile. Un pasionat iubitor de gadgeturi şi tester de accesorii GSM. Recent - un recenzent de echipamente electronice şi editor. În timpul liber se ocupă de desfăşurarea unor activităţi de bricolaj şi se joacă pe consolă. Pe blog etuo se ocupă de rezolvarea problemelor cu care se confruntă zilnic utilizatorii de smartphone-uri.

Please select one of each of the ratings above.