Cum sa dezactivaţi Bixby pe telefoanele Samsung?

Ca orice interfaţă vocală, Bixby nu este util pentru toată lumea. Unii oameni nu doresc să folosească asistentul vocal, în timp ce alţii preferă Asistentul Google. Indiferent de care dintre aceste grupuri aparţineţi, probabil vă întrebaţi cum să dezactivaţi Bixby pe smartphone-ul vostru. Mai jos vă vom oferi instrucţiuni despre cum să faceţi acest lucru în funcţie de modelul Samsung pe care îl aveţi.

​Ce este Bixby şi Samsung Daily?

1. Cum să dezactivaţi Bixby pe telefoanele Samsung?

Bixby este un asistent vocal pe dispozitivele Samsung, care în cel mai recent smartphone Samsung se numeşte Samsung Daily. Este accesibil în smartphone începând cu modelul Samsung Galaxy S8. De atunci, a fost folosit în toate smartphone-urile emblematice şi de pe raftul cu preţ mediu (unele modele din seria A). Puteţi adresa asistentului diverse tipuri de întrebări, de exemplu despre vremea curentă sau alte informaţii disponibile pe Internet. De asemenea, vă permite să vă configuraţi verbal smartphone-ul: setarea ceasului deşteptător, efectuarea de apeluri sau scrierea SMS-urilor.

Nu toţi cei care deţin un telefon Samsung simt nevoia să folosească un asistent vocal. Funcţia Bixby poate fi extrem de incomodă datorită butonului dedicat disponibil în multe telefoane, care, dacă este apăsat din greşeala, o activează imediat. Acest buton este de obicei situat lângă butoanele de volum sau înlocuieşte butonul de pornire, aşa că este foarte uşor să-l confundaţi. Mai jos vă prezentăm instrucţiuni despre cum să dezactivaţi Bixby în diferite modele Samsung.

​Cum să dezactivaţi Bixby pe Samsung Galaxy Note 10 şi Galaxy S20 şi pe smartphone-uri mai noi?

2. Cum să dezactivaţi Bixby pe telefoanele Samsung?

Pentru a dezactiva complet Bixby în telefoanele Samsung Galaxy Note 10, Galaxy S20 şi telefoanele mai noi, trebuie să modificaţi 3 setări diferite: funcţia butonului de activare a asistentului, activarea vocală şi ecranul de pornire Bixby care apare când glisaţi spre stânga de pe ecranul de pornire. Mai întâi, dezactivaţi butonul care activează asistentul:

1. Treceţi la setările telefonului.

2. Alegeţi Funcţii avansate.

3. Opriţi toate funcţiile de activare Bixby.

3. Opriţi toate funcţiile de activare Bixby.

5. Dezactivaţi atingerea de două ori sau acordaţi-i o altă funcţie decât activarea Bixby.

6. Schimbaţi opţiunea „Apăsaţi şi menţineţi apăsat pentru a dezactiva meniul”.

Este timpul să dezactivaţi funcţiile rămase care activează asistentul vocal. Acestea se referă la trezirea asistentului vocal şi alte forme de comunicare vocală cu Bixby.

1. Deschideţi setările smartphone-ului.

2. Selectaţi lupa din colţul din dreapta sus al afişajului.

3. Alegeţi „Bixby” şi alegeţi fila Bixby Voice.

4. Atingeţi pictograma roată din colţul din dreapta sus pentru a deschide setările Bixby Voice.

5. Alegeţi funcţia „Ascultare automată” şi schimbaţi activitatea pe „Niciodată”.

6. Atingeţi „Trezire vocală” şi dezactivaţi funcţia de trezire cu comanda „Hei, Bixby”.

7. Opriţi opţiunea „Folosiţi când telefonul este blocat”.

8. Opriţi „Dictare Bixby”.

9. Dezactivaţi notificările de marketing.

10. Treceţi la ecranul principal al smartphone-ului. Apăsaţi şi menţineţi apăsat pentru a accesa configuraţia widget-ului. Glisaţi spre stânga şi dezactivaţi funcţia Samsung Daily.

​Cum să dezactivaţi Bixby în smartphone-uri Galaxy S8, Galaxy S9 şi Galaxy S10 cu Android 9 sau 10?

Modelele mai vechi de smartphone-uri nu vă permit să dezactivaţi complet asistentul vocal Bixby. Majoritatea funcţiilor sunt dezactivate, dar butonul Bixby rămâne activ permanent. Cu toate acestea, îl puteţi schimba apăsând de două ori. În acest fel de putem "scăpa de" de o pornire accidentală Bixby în telefoanele Samsung Galaxy S8, Galaxy S9 şi S10

1. Porniţi setările telefonului.

2. Apăsaţi pictograma lupă din colţul din dreapta sus al afişajului.

3. Introduceţi „Bixby” şi alegeţi „Informaţii despre aplicaţia Bixby Voice”.

4. În colţul din dreapta sus al afişajului, atingeţi pictograma setărilor în formă de roată.

5. Alegeţi funcţia „Ascultare automată” şi marcaţi „Niciodată”.

6. Atingeţi „Trezire vocală” şi dezactivaţi trezirea cu comanda „Hei, Bixby”.

7. Opriţi opţiunea „Folosiţi când telefonul este blocat”.

8. Opriţi dictare Bixby.

9. Atingeţi pe funcţia „Buton Bixby” şi schimbaţi activitatea pe apăsare de două ori.

10. Dezactivaţi notificările de marketing.

11. Treceţi la ecranul principal al smartphone-ului. Apăsaţi şi menţineţi apăsat pentru a accesa configuraţia widget-ului. Glisaţi spre stânga şi opriţi Bixby Home sau Samsung Daily (în noile versiuni interfaţa).

Huse telefoane, carcase

Andrei Sava
Andrei Sava

Iubitor de noi tehnologii, fascinat de dispozitivele mobile de ani de zile. Un pasionat iubitor de gadgeturi şi tester de accesorii GSM. Recent - un recenzent de echipamente electronice şi editor. În timpul liber se ocupă de desfăşurarea unor activităţi de bricolaj şi se joacă pe consolă. Pe blog etuo se ocupă de rezolvarea problemelor cu care se confruntă zilnic utilizatorii de smartphone-uri.

Please select one of each of the ratings above.