Cum sa transferati mesajele WhatsApp vechi pe un telefon nou?

Persoanele care sunt utilizatori de Whatsapp messenger si si-au schimbat smartphone-ul cu unul nou, cu siguranta se intreaba cum sa transfere mesajele vechi pe un telefon nou. Din fericire, schimbarea smartphone-ului nu inseamna pierderea de chat vechi. Mai jos va prezentam o scurta instructiune despre cum sa le restabiliti pe alt dispozitiv.

Instalarea Whatsapp pe noul telefon

Spre deosebire de alti mesageri populari, Whatsapp-ul instalat pe un telefon nou, chiar si dupa ce ati folosit acelasi numar de telefon pentru a va conecta, nu va afisa automat istoria mesajelor si chiar lista anterioara a contactelor. Pentru ca acest lucru sa se intample, trebuie mai intai sa creati o copie de rezerva pe vechiul model de smartphone. Chat-urile si contactele pot fi apoi salvate fie in contul Google al utilizatorului, fie in memoria smartphone-ului.

Transferarea mesajelor Whatsapp vechi prin contul Google

1. Cum sa transferati mesajele WhatsApp vechi pe un telefon nou?

Daca doriti sa vedeti mesaje WhatsApp vechi pe noul telefon, pe vechiul smartphone, mai intai trebuie sa facem o copie de rezerva. Se poate folosi pentru aceasta Google Drive. Suficient sa deschideti aplicatia Whatsapp si in setarile aplicatiei selectati sectiunea „Chat” si optiunea „Copie de rezerva”. Aici puteti alege sa faceti copie de rezerva in Google Drive. Aceasta este o solutie convenabila, deoarece majoritatea dintre noi au contul Google (inclusiv fiecare proprietar al unui smartphone cu Android). O copie a datelor din cloud ramane mai sigura decat cea creata pe orice suport fizic de date.

In setarile de creare a copiei de rezerva a mesajelor Whatsapp, exista o optiune de a alege o copie de rezerva zilnica a datelor. Acest lucru este util deoarece nu mai trebuie sa va faceti griji cu privire la copierea mesajelor. De asemenea, merita sa alegeti optiunea de a utiliza numai retele Wi-Fi pentru a nu pierde datele de transfer in mod inutil.

Dupa ce ati facut o copie de rezerva a mesajelor Whatsapp in contul dvs. Google, puteti descarca si porni aplicatia pe noul smartphone. Apoi trebuie sa va conectati la acelasi numar de telefon si sa confirmati identitatea prin cod SMS. Dupa autentificarea corecta, aplicatia ar trebui sa detecteze automat copie de rezerva de pe Google Drive. Apoi va afisa un mesaj care va intreaba daca doriti sa il restabiliti.

Restabilirea copiei de rezerva Whatsapp de pe cardul micro SD

2. Cum sa transferati mesajele WhatsApp vechi pe un telefon nou?

Daca nu doriti sa salvati mesajele din aplicatie Whatsapp in contul dvs. Google, puteti, alternativ, sa faceti o copie de rezerva si pe telefonul dvs.. Apoi, inainte de a schimba smartphone-ul, ar trebui sa copiati copie de rezerva pe cardul micro SD. Tine-ti totusi minte, ca acest lucru implica necesitatea de a purta cardul de memorie de asemenea in noul telefon. In timp ce, unele dintre smartphone proiectate in prezent au o memorie interna atat de mare incat producatorul lor nu a prevazut un slot pentru carduri de memorie.

Dupa ce ati facut o copie de rezerva a mesajelor Whatsapp pe un card de memorie micro SD, introduceti cardul in cititorul cardurilor de memorie al noului smartphone. Dupa pornirea Whatsapp-ului ar trebui sa va restabileasca automat conversatiile si contactele.

Huse telefoane Vezi modelele
Andrei Sava
Andrei Sava

Iubitor de noi tehnologii, fascinat de dispozitivele mobile de ani de zile. Un pasionat iubitor de gadgeturi şi tester de accesorii GSM. Recent - un recenzent de echipamente electronice şi editor. În timpul liber se ocupă de desfăşurarea unor activităţi de bricolaj şi se joacă pe consolă. Pe blog etuo se ocupă de rezolvarea problemelor cu care se confruntă zilnic utilizatorii de smartphone-uri.

Evaluare: 4.60 / 5.0 (12)
Rating-ul dumneavoastra
Please select one of each of the ratings above.