CHRISTMAS SALE reduceri de până la -50% | Vezi mai mult »

Cum se pot recupera SMS-urile sterse?

Indiferent de cat de atent ai manipula smartphone-ul, este posibil ca oricine sa stearga accidental un mesaj text important. Inseamna asta ca mesajul text este pierdut pentru totdeauna sau exista modalitati de a-l recupera? Depinde mult de generatia telefonului vostru si de alti factori pe care vom incerca sa ii subliniem in acest articol.

Cum se pot recupera SMS-urile sterse? Recuperarea SMS-urilor sterse in telefoanele cu Android

Desi recuperarea mesajelor SMS sterse de pe un smartphone care functioneaza in sistemul de operare Android nu este o sarcina usoara, in unele cazuri este posibil. Acest lucru se refera la situatiile in care smartphone-ul nu a sters inca complet fisierul cu mesaje. In schimb, l-a marcat ca inactiv, dezactivand vizibilitatea SMS-ului pentru utilizatorul smartphone-ului.

1. Cum se pot recupera SMS-urile sterse?

In acest caz o mare semnificatie o are timpul. Daca utilizatorul realizeaza relativ repede ca a sters mesajul text de care are nevoie, are sanse mai mari sa-l recupereze. Intr-o astfel de situatie, cel mai bine este sa nu mai efectuati orice activitate suplimentara pe telefon, astfel incat smartphone-ul sa nu aloce in memoria cache informatiile din alte procese. Prin urmare, merita sa dezactivati Wi-Fi si transmisia de date mobile. Cel mai bine este sa setati telefonul pe modul avion.

Rootarea smartfone-ului

Niciodata nu aveti garantie ca veti recupera SMS-urile sterse. In primul rand, folderul cu SMS-urile sterse se afla in partea de sistem Android, care nu este vizibila pentru utilizator. Acest folder nu poate fi vizualizat fara a root mai intai smartphone-ul. Important, trebuie sa va rootati smartphone-ul inainte de a sterge mesajele SMS, motiv pentru care majoritatea utilizatorilor de telefoane Android nu vor folosi aceasta solutie.

Aplicatie de recuperare a SMS-urilor

O modalitate alternativa de a recupera mesajelor text SMS sterse este utilizarea unei aplicatii speciale, desi nici aici nu exista o garantie de succes 100%. Din pacate, multe dintre aplicatiile sau site-urile web care ofera servicii similare necesita o plata. Din acest motiv, merita cu siguranta sa alegeti surse de incredere, cum ar fi magazinul Google Play. Un alt motiv pentru a alege o aplicatie este faptul, ca va necesita acces root la smartphone-ul vostru. Cu alte cuvinte - trebuie sa ii oferiti acces la orice fisier din memoria telefonului vostru.

Recuperarea copiei de rezerva de pe Discul Google

O modalitate buna si sigura de a recupera SMS-urile pierdute este sa restabiliti o copie de rezerva veche a smartphone-ului vostru. Va functiona daca copia de rezerva a fost facuta cand SMS-ul era deja in inbox. Puteti face copii de rezerva ale continutului dispozitivului vostru prin Google Drive selectand ,,Setari" si apoi ,,Copie de rezerva Google". Este important sa selectati si mesaje text SMS. De asemenea, retineti ca Google Drive isi actualizeaza backup-ul la fiecare cateva ore sau cateva zeci de ore.

Cum se pot recupera SMS-urile sterse pe iPhone?

Cand vine vorba de recuperarea mesajelor text sterse, proprietarii de iPhone au sanse mai mari de succes decat posesorii de smartphone-uri care functioneaza pe sistemul de operare Android. Exista mai multe moduri de a face acest lucru, pe care le enumeram mai jos.

Recuperarea copiei de rezerva de pe iCloud

Prima si cea mai simpla modalitate de a recupera SMS-urile sterse de pe iPhone este sa folositi copia de rezerva iCloud. Conditia este ca ultima copie de rezerva sa fi fost facuta cand mesajele text SMS erau inca in inbox. Doar deschideti setarile iPhone-ului, atingeti fotografia in partea de sus si selectati ,,iCloud", apoi ,,Gestionati spatiul de stocare" si ,,Copie de rezerva". Odata ce veti atinge copia de rezerva, veti putea verifica cand a fost salvata. Amintiti-va ca in acest fel veti pierde toate datele create dupa crearea copiei de rezerva..

Pentru a restabili o copie de rezerva iCloud, trebuie mai intai sa va recuperati pe iPhone setarile din fabrica. Trebuie sa mergeti la setarile din fabrica, unde exista optiunea ,,Resetare". Este posibil sa dureze cateva minute pentru ca iPhone-ul vostru sa revina la setarile din fabrica, iar apoi telefonul va necesita aceeasi configurare ca si noul dispozitiv. In timpul acesteia, selectati optiunea de a recupera dispozitivul dintr-o copie de rezerva.

Recuperarea numai a SMS-urilor din iCloud

Nu este intotdeauna necesar sa restabiliti o copie de rezerva completa de la iCloud. Uneori trebuie doar sa va conectati la contul vostru pe iCloud.com folosind ID-ul Apple si parola. Daca fila ,,Mesaje text" este disponibila dupa conectare, puteti utiliza aceasta metoda. Alegeti aceste SMS-uri, pe care doriti sa recuperati pe iPhone. Apoi treceti la setarile telefonului, alegand fila ,,iCloud". In setarile iCloud dezactivati mesajele text. Trebuie sa apara fereastra cu optiunea ,,Pastreaza pe telefonul meu", care trebuie sa fie aleasa. Acum trebuie pornite SMS-urile, atingeti conecteaza si asteapta. Dupa cateva minute, mesajele text ar trebui sa revina in inbox.

Recuperarea copiei de rezerva de pe iTunes

Unii proprietari de iPhone nu fac copii de rezerva prin iCloud in schimb, aleg o copie de rezerva fizica in iTunes. Daca utilizati iTunes in fiecare zi, verificati daca acesta stocheaza informatii despre SMS-urile voastre. Conectati-va iPhone-ul la computerul sincronizat. iTunes ar trebui sa se deschida automat. In coltul din stanga sus al programului exista o pictograma iPhone pe care trebuie sa faceti clic. Selectati ,,Restaurati din copie de rezerva" - datele vechi vor suprascrie fisierele curente de pe iPhone, ceea ce poate dura cateva minute. Daca ultima copie de rezerva a fost facuta in timp ce SMS-urile erau in inbox, acestea vor fi recuperate.

Aplicatie de recuperare SMS

La fel ca si in cazul telefoanelor Android, exista o serie de aplicatii pentru recuperarea SMS-urilor sterse in iPhone. Totusi, si aici, trebuie sa tineti cont de necesitatea platii si de posibilele sanse de esec. Ar trebui sa utilizati numai servicii si aplicatii de incredere, de preferinta disponibile prin App Store.

huse telefoane vezi modelele

Andrei Sava
Andrei Sava

Iubitor de noi tehnologii, fascinat de dispozitivele mobile de ani de zile. Un pasionat iubitor de gadgeturi şi tester de accesorii GSM. Recent - un recenzent de echipamente electronice şi editor. În timpul liber se ocupă de desfăşurarea unor activităţi de bricolaj şi se joacă pe consolă. Pe blog etuo se ocupă de rezolvarea problemelor cu care se confruntă zilnic utilizatorii de smartphone-uri.

Evaluare: 4.60 / 5.0 (10)
Rating-ul dumneavoastra
Please select one of each of the ratings above.