Cum se verifica parola Wi-Fi pe telefon?

Cand utilizati o retea Wi-Fi, de mare ajutor este marcarea memoriei conexiunii fara fir de smartphone. Datorita acestui lucru, puteti verifica cu usurinta parola Wi-Fi pe telefon atunci cand aveti nevoie de ea. Le puteti rescrie rapid pe un dispozitiv nou pe care doriti sa-l conectati la retea sau le puteti transmite utilizatorilor noi care doresc, de asemenea, sa foloseasca internetul fara fir.

Verificarea parolei Wi-Fi prin smartphone

Parola Wi-Fi este adesea un sir lung de numere si litere aleatorii cea ce este imposibil de retinut. Nu este neobisnuit, insa, sa nu-l schimbam cu una noua deoarece dispozitivele noastre sunt cele care isi retin parola pentru noi. Pornim retinerea parolei si smartphone-urile se conecteaza imediat la reteaua fara fir atunci cand apare in raza de actiune. Datorita acestui fapt, de cele mai multe ori nu trebuie sa va deranjati sa accesati Wi-Fi-ul in reteaua dvs. la domiciliu.

Cu toate acestea, problema cu parola Wi-Fi apare atunci cand dorim sa conectam un nou dispozitiv la reteaua fara fir (telefon, tableta, laptop sau televizor) sau cand suntem vizitati de oaspeti care doresc sa utilizeze internetul nostru. Atunci, in loc sa cauti un autocolant cu parola pe carcasa routerului sau cutie cu documentatie dispozitivului, parola Wi-Fi poate fi verificata mult mai usor. Utilizati doar un telefon care a fost deja conectat la reteaua fara fir si si-a retinut. In prezent, cea mai usoara modalitate de a rezolva acest lucru este sistemul Android, care va permite direct sa cititi parola Wi-Fi, dar in multe cazuri, transmiterea parolei in reteaua wireless este posibila si folosind iPhone'ul.

Cum sa poate citi parola Wi-Fi pe telefonul Android?

1. Cum se verifica parola Wi-Fi pe telefon?

Pana de curand, citirea parolei Wi-Fi pe un telefon Android era imposibila sau necesita rootarea telefonului, adica deblocarea permisiunilor de acces la fisiere securizate si ascunse. Din fericire, la smartphone-urile care functioneaza pe sistemul de operare Android 10, citirea parolei Wi-Fi este mult mai usoara si nu necesita cunostinte speciale de programare. Asadar, cum puteti verifica parola Wi-Fi pe cel mai nou telefon Android? Tot ce aveti nevoie este ca telefonul dvs. in prezent sa fie conectat la reteaua la care doriti sa partajati parola. In plus, trebuie sa descarcati o aplicatie pentru scanarea codurilor QR din magazinul Google Play, de exemplu, Scanerul Codurilor QR si codurilor de bare, deoarece astfel Android-ul cripteaza parola retelei dvs. fara fir.

Indiferent de marca sau modelul telefonului dvs:

1. Deschideti setarile principale ale smartphone-ului dvs..

2. Alegeti categoria ,,Wi-Fi".

3. Atingeti reteaua la care este conectat in prezent smartphone-ul sau conectati-va la cea pentru care doriti sa cititi parola.

4. Telefonul dvs. va afisa informatii despre retea, inclusiv puterea semnalului, viteza conexiunii si frecventa. Un cod QR alb-negru va aparea in partea de sus.

5. Faceti o captura de ecran a codului QR (pe majoritatea smartphone-urilor tinand apasat butonul de pornire si butonul de reducere a volumului in acelasi timp).

6. Deschideti scanerul codurilor QR. In partea de sus a aplicatiei se gaseste pictograma fotografiei. Selectand-o, puteti adauga la scaner captura de ecran facuta anterior.

7. Aplicatia va citi automat denumirea retelei, tipul si parola acesteia.

8. Daca doriti sa partajati parola dvs. Wi-Fi cu altcineva, tot ce are nevoie este un scaner de coduri QR instalat pe telefonul sau. Scanand codul QR in Wi-Fi cu telefonul sau, nici macar nu trebuie sa introduce parola - smartphone-ul se va conecta automat la retea.

Cum se verifica parola Wi-Fi pe telefon?

2. Cum sa verific parola Wi-Fi pe iPhone?

Spre deosebire de sistemul de operare Android, parola Wi-Fi nu este verificabila in iOS, nici macar in cea mai recenta versiune. Acest lucru ar necesita jailbreaking, adica eliminarea restrictiilor impuse de Apple, care este echivalentul root-arii Google Android. Prin un iPhone cu iOS 11 sau unul mai nou, puteti partaja parola dvs. Wi-Fi cu alti utilizatori de iPhone cu iOS 11. In plus, ID-ul Apple al prietenului dvs. trebuie sa fie in contactele iPhone-ului dvs. si amandoi trebuie sa aveti functia Bluetooth activata.

1. Apropiati iPhone-ul dvs. de iPhone-ul celeilaltei persoane carei doriti sa ii transferati parola Wi-Fi.

2. Utilizatorul care doreste sa se conecteze la o retea Wi-Fi ar trebui sa initieze aceasta conexiune pe iPhone-ul sau.

3. Atunci ar trebui sa apara o fereastra pe ecranul iPhone-ului dvs. cu intrebare daca doriti sa partajati Wi-Fi cu o alta persoana.

4. Selectati optiunea ,,Partajare parola".

5. Parola pentru reteaua Wi-Fi la care este conectat iPhone-ul dvs. va fi trimisa pe dispozitivul celeilalte persoane si se va conecta automat la reteaua fara fir.

6. Confirmati operatiunea pe iPhone dvs. atingand optiunea ,,Terminat".

7. Ceea ce este important ca aceasta partajare a parolei Wi-Fi functioneaza intre iPhone si computere Mac.

Afisarea parolei Wi-Fi direct pe iPhone este posibila numai atunci cand utilizati functia Hotspot, cand iPhone-ul insusi actioneaza ca un router. Atunci:

1. Deschideti setarile iPhone'ului dvs..

2. Alegeti optiunea ,,Hotspot personal".

3. Gasiti informatiile despre parola pentru Wi-Fi. De asemenea, puteti schimba parola cum doriti.

verifica husa telefonului

Andrei Sava
Andrei Sava

Iubitor de noi tehnologii, fascinat de dispozitivele mobile de ani de zile. Un pasionat iubitor de gadgeturi şi tester de accesorii GSM. Recent - un recenzent de echipamente electronice şi editor. În timpul liber se ocupă de desfăşurarea unor activităţi de bricolaj şi se joacă pe consolă. Pe blog etuo se ocupă de rezolvarea problemelor cu care se confruntă zilnic utilizatorii de smartphone-uri.

Evaluare: 4.60 / 5.0 (12)
Rating-ul dumneavoastra
Please select one of each of the ratings above.