De ce uneori ramai, brusc, fara semnal?

Tehnologia are capacitatea de a facilita zilnic accesul oamenilor la numeroase resurse necesare activitatilor zilnice. Dar, din pacate, nu exista nicio gama de telefon care sa nu intampine, in anumite ocazii, probleme legate de apeluri si mesaje. Acestea pot fi foarte deranjante. Utilizatorii doresc sa foloseasca fara probleme functiile de baza ale telefoanelor lor si sa efectueze apeluri ori de cate ori doresc acest lucru. De aceea, in acest articol iti sugeram cum sa abordezi problemele de retea in cazul smartphone-urilor.

1. Reporneste dispozitivul

Incearca sa inchizi telefonul si sa il pornesti din nou. Dupa repornire, smartphone-ul va reimprospata sistemul si va cauta din nou reteaua. Aceasta solutie poate fi de ajutor pentru persoanele care nu se confrunta prea des cu aceasta problema. Daca repornirea telefonului nu produce nicio schimbare, citeste in continnuare.

2. Porneste si opreste modul avion

De asemenea, poate fi util sa activezi modul de avion, doar pentru un moment. Extinde zona de notificare de pe ecran tragand cu degetul de jos in sus. Apoi, gaseste si atinge pictograma modului avion. Asteapta aproximativ 15 secunde si dezactiveaza setarea. Verifica daca problema de acoperire de pe telefonul tau este rezolvata. Daca nu, poti incerca metodele urmatoare.

3. Activeaza optiunea de selectie automata a retelei

1. De ce uneori ramai, brusc, fara semnal?

Daca folosesti un telefon Android, indiferent de marca, poti incerca cu usurinta aceasta metoda. In cele mai multe cazuri, aceasta optiune ar trebui sa ajute la rezolvarea problemei. Pentru a activa selectia automata a retelei, parcurge urmatorii pasi:

• Acceseaza “Setarile” telefonului tau;

• Selecteaza: “Wireless si retele” >> “Retea telefon” >> “Operator” (Numele marcajelor pot varia in functie de modelul telefonului si versiunea Android);

• Activeaza (sau verifica daca functia este activa) “Selecteaza automat”.

Telefonul va incepe cautarea automata a retelei si va incerca sa se conecteze la retea imediat ce o identifica. Acest lucru ar trebui sa rezolve problema. Daca acest lucru nu se intampla, continua cu urmatoarea metoda.

4. Actualizeaza software-ului telefonului

Software-ul dispozitivului mobil trebuie actualizat din cand in cand. Actualizarile aduc imbunatatiri si pot repara erorile existente in software. Pentru a verifica daca o noua actualizare este disponibila pe smartphone, acceseaza “Setari” >> “Sistem” >> “Informatii telefon” >> “Verifica actualizarile”. Daca este disponibila o noua versiune software, descarc-o si instaleaz-o.

Dupa actualizare, telefonul va reporni si va incerca sa se conecteze la reteaua disponibila. Verifica daca problema de acoperire este rezolvata si, daca nu, continua cu urmatoarea metoda.

5. Verifica cartela SIM

2. De ce uneori ramai, brusc, fara semnal?

Este posibil ca problema sa fie cauzata de o cartela SIM defecta. Pentru a verifica acest lucru, scoate cartela SIM din telefon si introdu cartela intr-un alt smartphone functional. Verifica daca poti efectua apeluri. Daca da, inseamna ca problema este cu dispozitivul tau. Daca nu, motivul este cardul SIM si trebuie sa contactezi furnizorul de servicii, in functie de reteaua preferata de tine. (Vezi si articolul: Ce trebuie sa faceti daca telefonul nu citeste cartela SIM?)

Dezinstaleaza aplicatia suspecta

3. De ce uneori ramai, brusc, fara semnal?

Ia in considerare de cat timp au loc problemele de acoperire. Daca defectiunea a aparut recent, dupa ce ai descarcat o noua aplicatie pe dispozitivul tau, este mai bine sa verifici complet acest lucru. Dezinstaleaza programul si vezi daca esecul de conectare la retea a fost din cauza acestuia.

Huse telefoane Vezi modelele

Andrei Sava
Andrei Sava

Iubitor de noi tehnologii, fascinat de dispozitivele mobile de ani de zile. Un pasionat iubitor de gadgeturi şi tester de accesorii GSM. Recent - un recenzent de echipamente electronice şi editor. În timpul liber se ocupă de desfăşurarea unor activităţi de bricolaj şi se joacă pe consolă. Pe blog etuo se ocupă de rezolvarea problemelor cu care se confruntă zilnic utilizatorii de smartphone-uri.

Please select one of each of the ratings above.