Giroscopul – Ce este si ce rol joaca pentru telefonul smart?

Smartphone-urile moderne sunt echipate cu o multime de senzori care faciliteaza semnificativ si imbunatatesc considerabil modul de utilizare a acestor dispozitive mobile. Un astfel de element este giroscopul. Deseori, acesta este subestimat de utilizatori si trecut cu vederea atunci cand acestia cauta sa isi cumpere un nou smartphone. Asadar, ce este giroscopul si si pentru ce este folosit?

Definitia unui giroscop

1 Giroscopul – Ce este si ce rol joaca pentru telefonul smart?

Un giroscop este un dispozitiv care masoara pozitia unui smartphone in spatiu folosind anumiti senzori speciali. Acest element este format din placi microscopice care vibreaza pe masura ce presiunea se schimba. Modificarile de pozitie ale smartphone-ului activeaza acesti senzori care transmit informatii catre aplicatie si produc intotdeauna efectele adecvate.

Care este utilitatea unui giroscop?

2 Giroscopul – Ce este si ce rol joaca pentru telefonul smart?

Giroscopul indeplineste mai multe functii importante pentru telefon, functii pe care le accesam zilnic, de cele mai multe ori chiar fara sa realizam acest lucru. Datorita acestui senzor este posibil ca, printre altele, sa modifici automat orientarea fotografiilor din galerie, ca raspuns la schimbarea pozitiei smartphone-ului si miscarii acestuia.

3 Giroscopul – Ce este si ce rol joaca pentru telefonul smart?

*imaginea este preluata de pe www.pokemon.com

Giroscoapele sunt utilizate si de dezvoltatorii de jocuri si aplicatii, deoarece multe programe functioneaza pe baza miscarii dispozitivului. Datorita popularizarii tehnologiei VR, giroscopul si-a gasit un grad ridicat de aplicabilitate si in realitatea virtuala. Toate tipurile de Ochelari VR se bazeaza pe functionalitatile acestui senzor.

Datorita senzorilor, giroscopul sesizeaza miscarile capului nostru, datorita carora imaginea se schimba fara probleme. Totul in timp real, chiar in fata ochilor nostri. Giroscoapele sunt utile si pentru vizualizarea fotografiilor sferice.

Huse telefoane Vezi modelele

Andrei Sava
Andrei Sava

Iubitor de noi tehnologii, fascinat de dispozitivele mobile de ani de zile. Un pasionat iubitor de gadgeturi şi tester de accesorii GSM. Recent - un recenzent de echipamente electronice şi editor. În timpul liber se ocupă de desfăşurarea unor activităţi de bricolaj şi se joacă pe consolă. Pe blog etuo se ocupă de rezolvarea problemelor cu care se confruntă zilnic utilizatorii de smartphone-uri.

Please select one of each of the ratings above.