Remediaza problema conectivitatii Bluetooth – Smartphone-ul nu detecteaza alte dispozitive? Afla care sunt solutiile

Conectivitatea Bluetooth este utilizata in principal pentru a asocia wireless telefonul cu alte dispozitive. Cu toate acestea, ocazional, conexiunea Bluetooth poate fi problematica. Unul dintre cazurile cel mai frecvent intalnit este atunci cand standardul de retea Bluetooth al telefonului nu detecteaza alte dispozitive. Cum poti remedia o asemenea situatie?

Verifica conexiunea Bluetooth pe alte dispozitive

1. Remediaza problema conectivitatii Bluetooth – Smartphone-ul nu detecteaza alte dispozitive? Afla care sunt solutiile

In prima faza, este important sa stabilesti daca smartphone-ul tau nu detecteaza niciun dispozitiv sau doar un anumit model specific. Daca nu poate detecta niciun echipament electronic, poate ca problema este la transmitatorul Bluetooth din smartphone. Acesta poate fi defect din diferite motive. In cazul in care telefonul nu detecteaza un anume dispozitiv specific, acest lucru ar putea fi cauzat de un decalaj tehnologic intre cele doua dispozitive. De obicei, astfel de problem apar atunci cand un dispozitiv are cel mai recent standard de conectivitate si celalalt unul mai vechi. In cele din urma, emitatorul rupt al dispozitivului poate fi, de asemenea, responsabil pentru imposibilitatea de a detecta hardware-ul prin Bluetooth din telefon.

Verifica hardware-ul la care doresti sa conectezi telefonul

Pentru a conecta telefonul la un alt dispozitiv prin Bluetooth, ambele dispozitive electronice trebuie sa fie pornite. Mai mult, unele dispozitive mobile au si moduri de economisire a energiei in care functia Bluetooth este dezactivata temporar. Intr-o astfel de situatie, este important sa verifici daca dispozitivul la care doresti sa conectezi smartphone-ul tau este pregatit pentru conectare. Abia atunci smartphone-ul va putea detecta vizibilitatea acestuia. De exemplu, echipamentele sau kit-urile hands-free necesita foarte des activarea modului de conectare, oferind un cod de acces special pentru a preveni conectarea nedorita intre dispozitive. Instructiunile detaliate cu privire la asocierea dispozitivelor individuale cu un smartphone, folosind o retea Bluetooth, ar trebui sa fie furnizate de catre fiecare producator in parte.

Verifica distanta dintre dispozitive

2. Remediaza problema conectivitatii Bluetooth – Smartphone-ul nu detecteaza alte dispozitive? Afla care sunt solutiile

Uneori, cauza faptului ca dispozitivile nu pot fi detectate si conectate prin Bluetooth este foarte simpla: pur si simplu acestea sunt prea departe unele de celelalte. Din acest motiv, este important sa citesti cu atentie specificatiile produselor, in privinta optiunilor de conectivitate, furnizate de fiecare producator in parte. Peretii prea grosi sau chiar o carcasa solida pentru smartphone pot interfera, de asemenea, cu semnalul Bluetooth. De obicei, raza maxima de actiune pentru o retea Bluetooth este de pana la 10 metri. Daca ai o problema cu detectarea unui anumit dispozitiv, cel mai bine este sa plasezi, initial, ambele dispozitive cat mai aproape unul de celalalt.

Reporneste Bluetooth pe telefon

Desi aceasta solutie poate parea una dintre cele mai banale, uneori si reteaua Bluetooth se poate bloca. Intr-o astfel de situatie, oprirea si repornirea optiunii Bluetooth poate remedia instant problema. Acorda telefonului cateva secunde pentru a se recalibra si pentru a gasi dispozitivul la care doresti la care doresti sa il conectezi. Cel mai bine este sa nu deschizi alte aplicatii sau sa folosesti alte functii in tot acest timp.

Dezactiveaza functia NFC (Near Field Communication)

Desi NFC este o functie foarte utila cu care poti, de exemplu, efectua plati contactless, uneori poate interfera cu functionarea corecta a Bluetooth-ului pe telefon. Din acest motiv, cel mai bine este sa folosesti fie functia NFC, fie reteaua Bluetooth. IN multe cazuri, atunci cand NFC-ul este oprit, smartphone-ul reuseste sa detecteze un alt dispozitiv pe care nu l-a mai putut “vedea” pana atunci.

Huse telefoane Vezi modeleleEvaluare: 4.60 / 5.0 (12)
Rating-ul dumneavoastra
Please select one of each of the ratings above.