Telefonul Huawei nu porneste - ce trebuie sa faceti?

Multi utilizatori de telefoane Huawei confrunta in ultima vreme dificultati cu pornirea smartphone-ului sau. Contrar aparentelor, acest lucru nu trebuie sa sugereze imediat ca telefonul a fost deteriorat mecanic. Exista mai multe motive potentiale pentru care smartphone-ul dvs. Huawei nu se porneste - unele dintre ele pot parea de-a dreptul prozaice. Cele mai populare dintre ele sunt enumerate mai jos.

Motivele cele mai dese pentru care smartphone-ul Huawei nu porneste

1. Telefonul Huawei nu porneste - ce trebuie sa faceti?

Pot exista numeroase motive, din cauza carora un anumit telefon care functioneaza in sistemul de operare Android nu porneste. Motivele concrete se datoreaza in principal modelului de smartphone si modului in care este utilizat. Inainte de a merge cu telefonul la centrul de service, trebuie sa incercam sa verificam singuri cauza. Motivele cele mai dese pentru care smartphone-ul Huawei nu porneste sunt:

•  avaria sau deteriorarea bateriei,

•  probleme cu functionarea componentelor interne,

•  deteriorarea software-ului intern,

•  descarcarea actualizari defecte de software,

•  deteriorarea afisajului,

•  blocarea in timpul porniri, asa numitul Boot Loop,

•  probleme cu memoria cache,

•  blocarea sistemului de operare,

•  infectarea telefonului cu virusi.

Putem exclude majoritatea motivelor mentionate mai sus pentru functionarea defectuoasa a smartphone-ului nostru dupa inspectia sa initiala si gandirea ce s-a intamplat recent cu telefonul vostru. De exemplu daca recent telefonul ne-a cazut, poate aceasta a produs deteriorarea mecanica. Daca ati actualizat software-ul si a aparut o problema cu smartphone-ul dupa actualizare, probabil ca ati descarcat o actualizare defecta. Chiar daca decideti sa duceti telefonul la un centru de service pentru a repara, puteti transmite suspiciunile dvs. specialistului.

Recuperati datele din smartphone

Intr-o situatie in care telefonul nu mai functioneaza dintr-un motiv necunoscut, este intotdeauna o idee buna sa resetati hardware software. Deoarece aceasta implica pierderea datelor stocate in memoria interna, veti avea nevoie de o copie a acestora. Aplicatia de recuperare a datelor pierdute deja este disponibila in magazinul Microsoft dr.fone. Dar sa tineti cont ca functioneaza numai pentru smartphone-uri cu Android mai vechi de 8.0 sau cu root anterior. Daca o astfel de solutie este posibila la dvs. urmati pasii de mai jos:

1. Descarcati software-ul dr.fone pe computerul sau laptop-ul dvs..

2. Dupa instalarea aplicatiei, selectati optiunea de recuperare a datelor din lista de meniul acesteia.

3. Treceti la recuperarea datelor din Android si sa selectati ,,recuperare de pe telefonul defect".

4. Interfata ne va cere sa selectati tipul de fisiere pe care doriti sa le recuperati. Prin urmare, marcati optiunile dorite.

5. De asemenea, vi se va cere sa selectati tipul de defectiune pe care il are dispozitivul dvs. Exemplele este ecran negru sau niciun raspuns la atingere.

6. Urmatorul pas este introducerea marcii si modelul exact al smartphone-ului dvs.

7. Activati modul de descarcare pe smartphone. Aceasta inseamna ca tineti apasat butoanele selectate in timp ce telefonul este oprit. Configuratia specifica a butoanelor depinde de modelul telefonului - il puteti cauta pe web. De obicei functioneaza totusi, cand tineti apasat butonul de pornire, butonul ,,home" si butonul de marire/micsorare volum.

8. Conectati smartphone-ul la calculator cu cablul USB - aplicatia il va recunoaste automat si va incepe recuperarea datelor. Dupa incheierea recuperari, interfata va afisa o lista cu toate fisierele recuperate. Selectati-le si importati-le in memoria computerului.

9. Daca este necesar, aplicatia poate fi folosita si pentru a descarca date de pe un card de memorie.

Cum se poate repara telefonul Huawei, care nu porneste?

Dupa ce identificati motivele pentru care smartphone-ul dvs. nu porneste si folosirea metodei de recuperare a datelor, puteti face urmatorul pas, care este o resetare hard.

1. Scoateti bateria din telefon si asteptati o clipa. Intre timp puteti scoate cartela de memorie.

2. Apoi puneti din nou bateria in smartphone.

3. Tineti apasat in acelasi timp butonul de marire a volumului si butonul de pornire.

4. Pe ecran ar trebui sa apara optiunea de resetare la setarile din fabrica. Apasati butoanele marire/micsorare volum si butonul de pornire.

5. Daca smartphone-ul nu poate reveni la setarile din fabrica, puteti incerca sa instalati manual software-ul de pe computer. Apoi trebuie sa descarcati fisierele de instalare dedicate modelului anume.

Cum sa va protejati smartphone-ul Huawei impotriva unor situatii similare?

Pentru a evita situatiile in care software-ul smartphone-ului dvs. este deteriorat, nu instalati niciodata aplicatii dintr-o sursa nesigura. Cel mai bine este sa folositi aplicatiile accesibile pe Google Play. In setarile de securitate, dezactivati instalarea aplicatiilor din surse nesigure. Sectiunea de permisiuni cititi de fiecare data cand permiteti oricarei aplicatii accesul la telefonul dvs.. Marita de asemenea sa utilizati aplicatii antivirus, cum ar fi Avast Security sau Kaspersky Security. Inainte de a actualiza software-ul, asigurati-va intotdeauna ca are o baterie suficient de incarcata. Sa incercati de asemenea, sa impiedicati supraincalzirea smartphone-ului dvs.. Sa nu-l conectati la computere publice si sa evitati utilizarea hot spot-urilor.

Huse telefoane Vezi modelele

Andrei Sava
Andrei Sava

Iubitor de noi tehnologii, fascinat de dispozitivele mobile de ani de zile. Un pasionat iubitor de gadgeturi şi tester de accesorii GSM. Recent - un recenzent de echipamente electronice şi editor. În timpul liber se ocupă de desfăşurarea unor activităţi de bricolaj şi se joacă pe consolă. Pe blog etuo se ocupă de rezolvarea problemelor cu care se confruntă zilnic utilizatorii de smartphone-uri.

Please select one of each of the ratings above.