Telefonul incaseaza bani din cont - ce este de facut?

Verificati fondurile contului si dintr-o data observati ca sunt mult mai putine fonduri pe el decat ar trebui? Exista mai multe motive diferite pentru aceasta disparitie inexplicabila a banilor din contul d-voastra. Cu toate acestea aceasta situatie, nu trebuie niciodata neglijata, deoarece nu stim cat de mare suma poate fi generata de un serviciu sau o aplicatie nedorita. Ce trebuie sa facem pentru a rezolva problema?

Contactati operatorul dvs. de retea de telefonie mobila.

1. Telefonul incaseaza bani din cont - ce este de facut?

Primul pas pe care trebuie sa-l faceti in situatie in care telefonul dintr-un motiv necunoscut incaseaza bani din contul d-voastra, este sa contactati operatorul de retea. Puteti singur verifica soldul detaliat al contului de pe site-ul operatorului, puteti merge personal la salonul retelei mobile sau apelati linia de asistenta. Consultantul ar trebui sa ne furnizeze toate informatiile cu privire la cauza pentru care fondurile au fost retrase din contul dvs. S-ar putea, de exemplu,ca ati epuizat deja limita de date mobile disponibile in abonamentul dvs. pentru o anumita perioada si in prezent folositi date care sunt platibile suplimentar. Acelasi lucru este valabil si pentru limita de apeluri sau mesaje text.

Mesaje SMS nedorite

2. Telefonul incaseaza bani din cont - ce este de facut?

Cel mai frecvent motiv pentru care telefonul dvs. incaseaza bani in plus din contul dvs. sunt mesajele SMS nedorite. Se intampla de multe ori ca din neatentie suntem de acord sa primim SMS-uri platite, de exemplu cu horoscop, sfaturi de dragoste sau tonuri de apel. De obicei, informatiile despre plata acestora sunt scrise cu ,,litere mici", uneori pretul creste in timp. Este suficient sa furnizati numarul de telefon pe un web site-ul care nu are incredere sau raspundeti la un SMS de la un numar necunoscut. Chiar daca suma incasata pentru un singur SMS este mica, primirea unor astfel de mesaje in fiecare zi sau de mai multe ori pe zi poate genera costuri foarte mari.

Din fericire, putem dezactiva toate mesajele SMS platite si nedorite. Cea mai simplu este sa ceri operatorului dvs. retea de telefonie mobila, care poate comanda scoaterea numarului dvs. de telefon din toate abonamente si subscriptiile. Acest lucru este mai bun decat sa anulati de unul singur, deoarece nu putem fi niciodata 100% siguri ca am renuntat la toti hoti.

Dezactivati aplicatiile care nu sunt de incredere

3. Telefonul incaseaza bani din cont - ce este de facut?

Unele aplicatii pot trimite mesaje SMS platite pe numarul dvs. de telefon fara stirea dvs. De aceea este atat de important sa descarcati aplicatii doar din surse de incredere: magazinul Google Play sau App Store. Totusi, daca banuiti deja ca ati descarcat programe malware pe telefonul dvs., abonamentele platite trebuie sa anulati la operatorul retelei mobile. De asemenea, trebui sa reveniti cu smartphone-ul dvs. la setarile din fabrica. Atunci veti fi absolut sigur ca aplicatia malware a fost eliminata din memoria dispozitivului . Din pacate, ar trebui sa tineti cont de faptul ca veti pierde si alte date din smartphone. Mai bine nu faceti copii de rezerva, deoarece acestea pot include programe malware.

Cum sa preveniti incasarea banilor din contul dvs. din telefon?

O factura gigantica de telefon nu este unul dintre cele mai placute evenimente din viata noastra, asa ca este mai bine sa prevenim astfel de situatii. Prin urmare, merita sa urmati cateva reguli care reduc riscul de abonare a mesajelor, serviciilor si aplicatiilor platite:

•  Verificati cu regularitate soldul de contul dvs. din telefon.

•  Nu introduceti numarul dvs. de telefon pe web site-urile nesecurizate.

•  Nu raspundeti la mesajele text de la numere pe care nu le cunoasteti, de exemplu, cele care te informeaza ca ai castigat un concurs sau ca poti participa la concurs.

•  Intrebati operatorul dvs. a retelei mobile despre posibilitatea blocarii automate a taxelor externe. Multi operatori de incredere deja accepta o astfel de blocare absolut gratuita.

Huse telefoane Vezi modelele

Andrei Sava
Andrei Sava

Iubitor de noi tehnologii, fascinat de dispozitivele mobile de ani de zile. Un pasionat iubitor de gadgeturi şi tester de accesorii GSM. Recent - un recenzent de echipamente electronice şi editor. În timpul liber se ocupă de desfăşurarea unor activităţi de bricolaj şi se joacă pe consolă. Pe blog etuo se ocupă de rezolvarea problemelor cu care se confruntă zilnic utilizatorii de smartphone-uri.

Please select one of each of the ratings above.