Telefonul meu s-a indoit - cum ramane cu garantie?

Telefoanele moderne se caracterizeaza prin design-uri din ce in ce mai delicate. Desi nu li se poate refuza aspectul estetic, creeaza unele probleme. Purtarea telefonului fara husa duce uneori la deteriorarile neprevazute. Sunt din ce in ce mai multe situatii in care telefonul se deformeaza, de exemplu din cauza ca o purtati in buzunar. O astfel de defectiune poate fii acoperita de garantie?

Ce fel de deteriorare pot duce la indoirea telefonului?

1. Telefonul meu s-a indoit - cum ramane cu garantie?

Indoirea telefonului este cu siguranta este o defectiune destul de neobisnuita pe care o poate cunoaste acest dispozitiv electronic. Din pacate, se intampla din ce in ce mai des, chiar si la telefoanele celor mai cunoscute si respectate branduri. Toate datorita aspiratiei la ecrane cu o suprafata din ce in ce mai mare, reducand in acelasi timp greutatea si dimensiunea smartphone-urilor. Ca urmare a indoirii carcasei, nu numai ecranul poate fi deteriorat, dar si componentele sensibile din interiorul carcasei. Acest lucru poate duce la o defectiune completa a dispozitivului. In aceasta situatie smartphone-ul trebuie reparat. Totusi, il putem realiza printr-o reclamatie?

Oare va accepta producatorul o garantia in cazul unui telefon indoit?

Inainte de a raspunde la intrebarea de mai sus, merita sa luati in considerare, in primul rand modul, in care carcasa smartphone-ului devine indoita. Aceasta deteriorare mecanica, poate avea diferite cauze. Cel mai frecvent mentionata este purtarea telefonului in buzunarul pantalonului, apoi sederea in vine sau efectuarea oricarei alte miscari care genereaza prea multa presiune asupra carcasei sensibile. Uneori, totusi, smartphone-ul se va indoi si de la purtarea in geanta impreuna cu alte obiecte grele. Desigur, carcasa telefonului se poate indoi si atunci cand accidental ne asezam pe smartphone.

Fiecare dintre motivele mentionate mai sus referitoare la defectiune este din vina utilizatorului. Probabil, asadar, dupa examinarea reclamatiei, producatorul va propune o reparatie smartphone-ului contra cost. Justificarea va fi afirmatia ca prejudiciul s-a produs ca urmare a utilizarii necorespunzatoare a dispozitivului. Costul exact al reparatiei va depinde, la randul sau, de gravitatea daunei. Vom plati o suma mai mica atunci cand smartphone-ul pur si simplu s-a deformat, dar functioneaza normal. Totusi, daca, de exemplu, s-a deteriorat ecranul, reparatia poate fi mult mai costisitoare.

Merita oare sa incercati un recurs in acest caz?

Chiar daca producatorul de telefoane respinge reclamatia dvs., mai aveti 12 luni pentru a contesta aceasta decizie. Intr-o astfel de situatie, totusi, merita sa pregatiti argumente suplimentare si, de asemenea, sa solicitati o expertiza a dispozitivului la un specialist de incredere. Clientul nu este lipsit de argumente. De exemplu, poate considera ca producatorul este de vina pentru indoirea telefonului deoarece acesta construieste dispozitive defecte care nu sunt potrivite pentru utilizarea normala. In etapa finala poate fii necesara depunerea plangeri la o instanta de judecata. Nu toata lumea are rabdarea sa ajunga acolo. Adesea, costurile unui astfel de proces depasesc semnificativ costurile de reparatie unui smartphone sau chiar achizitionarii unui dispozitiv nou.

Este greu de argumentat ca o parte din vina pentru indoirea carcasei telefonului este suportata de utilizator. La urma urmei, smartphone-ul nu se va indoi singur. Prin urmare, atunci cand cumparati un telefon cu un design delicat, ar trebui sa-l echipati imediat cu o husa de protectie. In acest fel, veti proteja carcasa nu numai impotriva zgarieturilor, ci si veti intari structura acesteia, prevenind posibila indoire.

In acest rol va functiona cel mai bine un husa blindata. Pentru siguranta, este mai bine sa nu purtati telefonul in buzunarul pantalonilor. In mod similar, aveti grija cand purtati smartphone-ul in geanta.

Huse telefoane Vezi modeleleEvaluare: 4.70 / 5.0 (6)
Rating-ul dumneavoastra
Please select one of each of the ratings above.