Telefonul nu detecteaza Chromecast – ce putem face?

Google Chromecast permite la transmiterea cu usurinta a sunetului si imaginii de pe smartphone catre un televizor sau un ecran de monitor. Exista multe motive posibile pentru care smartphone-ul dvs. nu detecteaza un transmitator media Google Chromecast. Cel mai adesea, insa, acestea se refera la probleme legate de viteza si calitatea conexiunii la Internet. De asemenea, merita sa verificati puterea semnalului Wi-Fi, setarile router-ului si smartphone-ului.

Prima configurare Google Chromecast

Telefonul nu detecteaza Chromecast – ce putem face?

Modul de configurare a Google Chromecast depinde de modelul smartphone-ului dvs. si versiunii player-ului multimedia. Cu toate acestea, incepem fiecare configuratie prin conectarea dispozitivului Chromecast la televizor, si apoi conectarea Chromecast prin cablul USB la incarcatorul furnizat sau eventual la un conector USB din televizor. Conectarea corecta a accesoriului activ cu televizorul ar trebui sa aiba ca rezultat afisarea de instructiuni suplimentare pe ecranul acestuia. Prin urmare, ar trebui sa descarcati aplicatia Google Home pe smartphone-ul dvs. din magazinul Play si apoi sa configurati prin intermediul acestui telefon cu Google Chromecast.

Chromecast a fost configurat dar nu il pot gasi

O problema comuna pentru noii utilizatori Google Chromecast este ca smartphone-ul nu detecteaza dispozitivul, chiar si dupa o configurare reusita. Intr-o astfel de situatie, conexiunea la Internet ar trebui sa devina principalul suspect pentru noi. Multe dintre routerele moderne au mai multe retele diferite la care va puteti conecta. De obicei, ele difera ca viteza. Deci, daca Google Chromecast-ul nostru a fost configurat corect, dar inca nu vedem pictograma de transmisie, este posibil ca accesoriul sa se fi conectat automat la o alta retea Wi-Fi decat smartphone-ul.

In acest caz, sa mergem la setarile de retea de pe telefon sau sa selectam pictograma Wi-Fi din bara de activitati a smartphone-ului. Vom verifica la ce retea este conectat telefonul. Pentru a vedea la ce retea s-a conectat Chromecast-ul, vom folosi ecranul televizorului pe care este afisat meniul dispozitivului. Numele retelei dvs. ar trebui sa apara in coltul din stanga jos al ecranului. Daca descoperiti ca Chromecast-ul nu s-a conectat la aceasta retea Wi-Fi sau nu a stabilit nici o conexiune, adaugati din nou si configurati dispozitivul in aplicatia Google Home.

Smartphone si Chromecast folosesc aceeasi retea Wi-Fi, dar telefonul in continuare nu il detecteaza

Mai intai, sa incercam sa repornim atat Chromecast-ul, cat si smartphone-ul si routerul. Cand reporniti dispozitivele, asigurati-va ca acestea raman complet oprite timp de cel putin un minute. Dupa o astfel de repornire, cel mai bine este sa va reconfigurati Chromecast-ul si sa asteptati cateva minute pentru ca dispozitivele sa se conecteze complet intre ele. Uneori, merita si actualizarea software-ului routerului pentru Google Chromecast. Daca problema nu este rezolvata, poate fi necesar sa obtineti asistenta tehnica de la producatorul dispozitivului.

Huse telefoane Vezi modelele
Andrei Sava
Andrei Sava

Iubitor de noi tehnologii, fascinat de dispozitivele mobile de ani de zile. Un pasionat iubitor de gadgeturi şi tester de accesorii GSM. Recent - un recenzent de echipamente electronice şi editor. În timpul liber se ocupă de desfăşurarea unor activităţi de bricolaj şi se joacă pe consolă. Pe blog etuo se ocupă de rezolvarea problemelor cu care se confruntă zilnic utilizatorii de smartphone-uri.

Evaluare: 4.60 / 5.0 (12)
Rating-ul dumneavoastra
Please select one of each of the ratings above.