Telefonul nu reda filme - ce putem face?

Smartphone-ul este un dispozitiv multimedia versatil a carui functie importanta este redarea video. Daca telefonul nu reda videoclipuri, poate fi foarte incomod pentru utilizator. Cauzele problemei variaza in functie de multi factori. Mai jos veti gasi cele mai eficiente modalitati de a face fata, daca telefonul dvs. nu reda filme din memorie sau de pe Internet.

Smartphone-ul nu reda filme in memoria sa interna

1. Telefonul nu reda filme - ce putem face?

Exista multe motive pentru care nu puteti reda filmele din memoria smartphone-ului dvs. Acestea privesc atat aplicatia deteriorata responsabila de redarea multimedia, sistemul de operare invechit, cat si deteriorarea cardului de memorie pe care sunt stocate filmele. Mai jos sunt cateva modalitati de a restabili redarea filmelor pe smartphone-ul dvs., in functie de motivul problemei. Ele pot oferi o solutie pentru orice marca de smartphone care utilizeaza sistemul de operare Android.

• Reporniti telefonul - aceasta este cea mai simpla actiune si poate fi facuta chiar de la inceput daca exista o problema la redarea filmului. Poate ca smartphone-ul dvs. tocmai s-a blocat. Opriti toate aplicatiile de pe telefon, apoi tineti apasat butonul de pornire a smartphone-ului. Alege optiunea ,,Repornire". 

• Stergeti memoria cache de pe smartphone - memoria cache din telefon este folosit pentru a scurta timpul necesar dispozitivului pentru a efectua anumite activitati. Cu toate acestea, daca este prea mare, poate duce la o serie de erori in functionarea normala a smartphone-ului. Pentru a sterge memoria cache de pe telefon, accesati setarile de memorie ale acestuia. Telefoanele inteligente de noua generatie vor afisa sugestii pentru fisiere ,,junk" sau alte date inutile care ar trebui sterse. In telefoanele mai vechi, merita sa utilizati Managerul de memorie si optiunea de stergere a memoriei cache.

• Actualizati sistemul de operare - o versiune invechita de Android poate cauza probleme cu functionarea unor aplicatii, inclusiv a aparatului de redare video. Pentru a actualiza, accesati setarile smartphone-ului si apoi selectati categoria ,,Sistem si actualizari". Ar trebui sa existe acolo informatii despre versiunea curenta a software-ului si despre posibilitatea actualizarii acestuia. In timpul actualizarii folositi reteaua Wi-Fi. De asemenea, se recomanda sa faceti in prealabil o copie de rezerva a datelor.

• Dezinstalati aplicatiile suspecte - daca problema cu redarea filmelor pe telefon a aparut la scurt timp dupa descarcarea noii aplicatii, cel mai bine este sa o dezinstalati cat mai repede posibil. Acest lucru se aplica in special jocurilor si aplicatiilor descarcate din surse nesigure, adica din afara magazinului Google Play. Puteti dezinstala aplicatia din setarile aplicatiei sau tinand degetul pe pictograma acesteia si selectand optiunea ,,Dezinstalare".

• Instalati playerul recomandat din magazinul Google Play - intr-o situatie in care playerul video instalat din fabrica in smartphone-ul dvs. nu functioneaza, incercati cum functioneaza altul disponibil in Google Play. Un media player recomandat este VLC, de exemplu, care accepta o gama larga de formate de fisiere video.

Telefonul nu reda filme de pe internet

Daca smartphone-ul dvs. cu Android nu poate reda filmele YouTube, Facebook sau alte site-uri web, poate indica o problema cu conexiunea la internet sau cu memoria cache a dispozitivului. In unele cazuri, poate fi necesar sa actualizati aplicatia Chrome sau sa activati JavaScript. In aceasta situatie, de obicei filmele si jocurile nu se incarca si nu afiseaza ferestre goale, negre sau gri. Ocazional, aplicatia Chrome poate afisa si un mesaj de eroare intalnit in timpul incarcarii media. Pentru a rezolva problema, incercati:

• resetati conexiunea la internet - dezactivati si activati datele mobile de pe smartphone-ul dvs. sau, daca utilizati Wi-Fi, resetati routerul la care este conectat telefonul. In timpul resetarii asteptati minim 60 de secunde.

• redati filmul in Chrome incognito - daca functioneaza, trebuie sa stergeti datele de navigare. Accesati setarile aplicatiei Chrome, selectati ,,Confidentialitate", apoi selectati ,,Stergeti datele de navigare". Ar trebui selectat intervalul de timp ,,De la inceput", precum si categoriile ,,Cookie-uri si alte date ale site-ului" si ,,Imagini si fisiere memorate in cache". Pentru a nu pierde alte date, cum ar fi login-urile si parolele salvate automat pentru site-uri web, debifati celelalte categorii si apoi confirmati optiunea ,,Stergeti datele".

• actualizarea aplicatiei Chrome - versiunea veche a aplicatiei Chrome va poate impiedica sa redati unele filme si jocuri pe site-uri web. Pentru a verifica daca aveti versiunea actuala de Chrome, porniti Magazinul Play. Din meniul derulant, selectati categoria ,,Aplicatiile si jocurile mele" si apoi ,,Actualizari". Cautati pe lista Chrome - daca exista posibilitatea de a o actualiza, faceti acest lucru neaparat. Cel mai bine este sa se actualizeze aplicatia prin Wi-Fi.

• porniti optiunea JavaScript - problema de redare a filmelor poate aparea pe site-urile care folosesc limbajul JavaScript. In aplicatia Chrome, va trebui apoi sa selectati setarile si apoi categoria ,,Setari site". Se gaseste acolo optiunea JavaScript, care trebuie pornita. Dupa reimprospatarea pagini filmele ar trebui sa redea din nou.

Huse telefoane Vezi modeleleetuo team
etuo team
Evaluare: 4.60 / 5.0 (12)
Rating-ul dumneavoastra
Please select one of each of the ratings above.