Telefonul porneste aplicatii de unul singur - ce trebuie facut?

Cand folosim un smartphone, dorim sa avem control deplin asupra aplicatiilor pe care le descarcam. Le pornim doar atunci cand vrem sa le folosim. Datorita acestui fapt, smartphone-ul functioneaza mai eficient si pastreaza o baterie mai mult timp. Prin urmare, pornirea automata a aplicatiei nu este o situatie preferata. Ce putem face pentru a preveni acest lucru?

Optimizarea consumului de energie

In setarile smartphone-urilor cu sistem de operare Android (de la versiunea 6.0 Marshmallow), exista o optiune de optimizare a consumului de energie. Impiedica pornirea aplicatiei de la sine. Tot ce trebuie sa faceti este sa gasiti aplicatia selectata pe lista si sa activati optimizarea consumului de energie in setarile acesteia. Totusi, retineti ca utilizarea optimizarii energiei afecteaza si alte functii ale smartphone-ului, cum ar fi GPS-ul si conexiuni de retea. Acestea sunt oprite cand telefonul este in modul de repaus (cu ecran stins) si se reactiveaza dupa deblocare.

Oprirea notificatiilor

1. Telefonul porneste aplicatii de unul singur - ce trebuie facut?

Mergand la setarile principale ale telefonului, si apoi la subcategorii de aplicatii, putem gestiona notificarile trimise de aplicatii individuale. De foarte multe ori, activarea automata a aplicatiei este legata de permisiunea de a trimite notificari prin intermediul acesteia. Daca nu doriti sa primiti astfel de mesaje, pur si simplu dezactivati optiunea de primire a notificarilor.

Functionarea aplicatiei de fundal

In setarile fiecarei aplicatii, putem gestiona si modul in care este pornita. Accesati informatiile despre aplicatie si apoi detaliile despre consumul de energie. Una dintre optiunile principale este lansarea aplicatiei. In panoul deschis, alegem daca vrem ca aplicatia sa porneasca automat, sa functioneze in fundal, daca ar trebui sa fie pornita de alte aplicatii sau o vom porni doar manual.

Aplicatie externa de blocare

Daca avem nevoie de o solutie mai radicala pentru a bloca aplicatiile cu autopornire, putem folosi software suplimentar in acest scop. Atat in Google Play Store, cat si in App Store exista aplicatii de blocare care permit mai mult control asupra comportamentului altor aplicatii descarcate de pe smartphone. Un bun exemplu de astfel de aplicatii este AppBlock, Smart AppLock sau Block Apps. Datorita acestora, aplicatiile selectate vor fi pornite numai dupa pornirea manuala. Astfel de aplicatii sunt bune si pentru blocarea notificarilor neplacute, nedorite.

Huse telefoane Vezi modelele

Andrei Sava
Andrei Sava

Iubitor de noi tehnologii, fascinat de dispozitivele mobile de ani de zile. Un pasionat iubitor de gadgeturi şi tester de accesorii GSM. Recent - un recenzent de echipamente electronice şi editor. În timpul liber se ocupă de desfăşurarea unor activităţi de bricolaj şi se joacă pe consolă. Pe blog etuo se ocupă de rezolvarea problemelor cu care se confruntă zilnic utilizatorii de smartphone-uri.

Please select one of each of the ratings above.