Telefonul porneste in modul de siguranta - ce trebuie sa faceti?

Unii utilizatori de telefoane Android pot intampina probleme atunci cand smartphone-ul lor porneste singur in modul de siguranta. Acest mod impiedica utilizarea normala a dispozitivului, de ex., utilizarea unei aplicatii. Ce putem face pentru a o opri? Aceste metode variaza in functie de generatia smartphone-ului pe care il aveti.

Oprirea totala a alimentarii

1. Telefonul porneste in modul de siguranta - ce trebuie sa faceti?

Pentru a opri telefonul, apasati si mentineti apasat butonul de pornire. Nu puteti selecta ,,Repornire" in acest moment, deoarece va esua. Daca tineti suficient de mult apasat butonul de pornire, telefonul se va opri singur. Cand ecranul dispozitivului devine complet negru, asteptati cateva minute sa porniti din nou smartphone-ul, tinand din nou apasat butonul de pornire. Imediat ce observati ca telefonul a inceput sa porneasca, dati drumul butonului.

Controlul butoanelor de functionare

De multe ori, cauza pornirii telefonului in modulul de siguranta este blocarea unuia dintre butoanele sale functionale. Aceasta se refera atat butonului de pornire, cat si butoanele de reducere si crestere a volumului. Daca unul dintre ele este blocat, este posibil sa fie apasat tot timpul, provocand functionare defectuoasa telefonului. Intr-o astfel de situatie, cel mai bine este sa scoateti smartphone-ul din carcasa si sa uita ti bine la butoanele acestuia. Apasati pe fiecare dintre ele pe rand, verificand daca se apasa normal. Daca este necesar, stergeti smartphone-ul si carcasa acestuia cu o carpa umeda.

Scoaterea bateriei (daca este posibil)

Daca oprirea telefonului in mod normal nu rezolva problema pornirii dispozitivului in modul de siguranta, puteti incerca sa scoatem bateria, daca este posibil. La modelele mai vechi de smartphone, puteti scoate bateria prin indepartarea carcasei. Dupa ce ati scos bateria, asteptati cateva minute si apoi puneti bateria inapoi in telefon. Apoi apasati butonul de pornire.

Dezinstalarea aplicatiei

Uneori, pornirea unui smartphone in modulul de siguranta rezultate dintr-o descarcare anterioara unei aplicatii defecte care cauzeaza perturbari. Daca ati descarcat recent o aplicatie suspecta, merita sa o dezinstalati macar pentru o incercare. O puteti face din setarile aplicatiei, cautati aplicatia din lista si selectati optiunea ,,Dezinstalare", sau tineti apasata pictograma aplicatiei in meniul principal si selectati, de asemenea, optiunea ,,Dezinstalare". Dupa o astfel de actiune, cel mai bine este sa reporniti smartphone-ul.

Stergerea memoriei cache

Sistemul de operare Android stocheaza date in memoria cache. Daca se umple, poate duce la pornirea smartphone-ului in modulul de siguranta. Stergerea memoriei cache difera in functie de generatia smartphone-ului pe care il aveti. Cel mai bine este sa urmati instructiunile producatorului. Majoritatea telefoanelor noi au deja introduse din fabrica instrumente de curatare, asa numite ,,Fisiere nedorite", datele aplicatiilor, aplicatiile neutilizate si fisierele inutile.

Resetare din fabrica

Aceasta este solutia finala daca niciuna dintre metodele mentionate mai sus nu va permis sa rezolvati problema cu pornirea automata a smartphone-ului in modulul de siguranta. Restabilirea setarilor din fabrica in telefon este posibila dupa ce ati accesat setarile principale ale telefonului si apoi selectati subcategoria sistem si actualizari. Acolo trebuie sa fie optiune numita ,,Resetare". Dupa ce ati selectat, puteti reseta toate setarile sau resetati intregul telefon. Retineti ca restabilirea unui smartphone la setarile din fabrica sterge toate datele din memoria acestuia. Prin urmare, daca doriti sa pastrati, de exemplu, fotografii sau contacte, ar trebui sa faceti in prealabil o copie de rezerva a acestora.

Huse telefoane Vezi modelele

Andrei Sava
Andrei Sava

Iubitor de noi tehnologii, fascinat de dispozitivele mobile de ani de zile. Un pasionat iubitor de gadgeturi şi tester de accesorii GSM. Recent - un recenzent de echipamente electronice şi editor. În timpul liber se ocupă de desfăşurarea unor activităţi de bricolaj şi se joacă pe consolă. Pe blog etuo se ocupă de rezolvarea problemelor cu care se confruntă zilnic utilizatorii de smartphone-uri.

Evaluare: 4.70 / 5.0 (13)
Rating-ul dumneavoastra
Please select one of each of the ratings above.