Telefonul vede incarcatorul dar nu incarca - ce trebuie sa faceti?

Majoritatea proprietarilor de smartphone-uri isi incarca dispozitivele in fiecare zi. Cu toate acestea, unii oameni pot intampina o problema neobisnuita in timpul incarcari. Se refera la situatia in care conectam telefonul la un incarcator, smartphone-ul semnaleaza in mod normal detectarea acestuia, dar trec ore si nivelul bateriei nu creste. Despre ce este vorba si, ce putem face intr-o astfel de situatie?

Descarcati aplicatia care verifica functionarea incarcatorului

1. Telefonul vede incarcatorul dar nu incarca - ce trebuie sa faceti?

In magazinul Google Play,ca si in App Store veti gasi aplicatii care analizeaza procesul de incarcare a smartphone-ului. Un exemplu de astfel de aplicatie este software-ul Ampere. Acesta determina cata energie electrica este consumata in timpul incarcarii, prin urmare poata verifica daca smartphone-ul sa incarca. Semnalele de culoare informeaza daca starea bateriei creste sau scade la un moment dat, precum si cu ce flux de energie avem de-a face.

Prin urmare, se poate dovedi ca, in ciuda faptului ca smartphone-ul semnaleaza incarcarea, reaprovizionarea cu energie este atat de neglijabila incat dispozitivul consuma mai mult in mod continuu.

Schimbati bateria cu una noua

Cea mai frecventa cauza a unei situatii in care telefonul vede un incarcator, dar nu incarca este pur si simplu o baterie defecta sau invechita. Nu mai este capabila sa stocheze aceeasi cantitate de energie ca inainte. Este mai bine sa inlocuiti bateria cu una noua cat mai curand posibil, deoarece o baterie defecta se poate umfla sau se poate scurge, provocand multe daune smartphone-ului. Din pacate la majoritatea telefoanelor noi nu se poate schimba bateria autonom. In acest scop, trebuie sa mergeti la un service GSM sau sa profitati de perioada de garantie pentru telefonul dvs..

Schimbati setarile de pe telefon

Optimizarea setarilor de utilizare a bateriei poate avea un impact mai mare decat credem asupra duratei de viata a bateriei. In timp ce smartphone-urile noi sunt optimizate automat in ceea ce priveste economisirea energiei, telefoanele mai vechi pot fi mult mai slabe cu deservirea noilor aplicatii. Ca urmare, energia stocata in baterie se consuma foarte repede, mai ales cand folosim in continuu toate functiile suplimentare ale smartphone-ului. Cele mai populare printre ele sunt conectivitate Bluetooth, Wi-Fi sau NFC. Daca nu reusim sa incarcam telefonul in ciuda conectarii incarcatorului, merita sa introduceti propriile setari privind economisirea energiei. Daca observati ca problema cu incarcare a telefonului a inceput cam in acelasi timp cu actualizarea software-ului, poate fi necesar sa reveniti la o versiune mai veche de Android. In mod similar, daca nu tineti minte cand ultima data ati actualizat software-ul telefonului dvs., merita sa incercati actualizarea. Dar trebuie sa tineti minte, ca instalarea celui mai recent sistem de operare nu are intotdeauna un efect bun asupra modelelor de smartphone-uri mai vechi.

Verificati cablul de incarcare si priza electrica

Chiar daca smartphone-ul dvs. indica faptul ca incarcatorul este conectat, intotdeauna merita sa verificati daca functioneaza corect. In primul rand, verificati daca incarcatorul incarca dupa ce conectati la o alta priza electrica. Verificati de asemenea, daca accesoriul nu prezinta semne de deteriorare. De exemplu, adaptorul poate avea o carcasa crapata, iar cablul poate fie rupt intr-un anumit loc.

De asemenea verificati fisa de incarcare si priza de incarcare de pe telefon care s-ar putea deteriora. Daca observati joc si fisa cade usor din priza - aceasta poate fi cauza problemelor dvs. in timpul incarcarii. Intr-o astfel de situatie, cel mai bine este sa inlocuiti incarcatorul cu unul nou. Cu toate acestea, inainte de a cumpara un incarcator nou, verificati daca nu exista praf si alte murdari in priza de incarcare - trebuie sa le indepartati foarte usor.

Huse telefoane Vezi modelele

Andrei Sava
Andrei Sava

Iubitor de noi tehnologii, fascinat de dispozitivele mobile de ani de zile. Un pasionat iubitor de gadgeturi şi tester de accesorii GSM. Recent - un recenzent de echipamente electronice şi editor. În timpul liber se ocupă de desfăşurarea unor activităţi de bricolaj şi se joacă pe consolă. Pe blog etuo se ocupă de rezolvarea problemelor cu care se confruntă zilnic utilizatorii de smartphone-uri.

Please select one of each of the ratings above.