Vrei sa repari singur/a propriul incarcator de telefon? Afla ce posibilitati ai

Vrei sa fii o persoana care sustine principiile ecologice de mediu sau doar sa mai economisesti niste bani? Inainte de a cumpara un incarcator nou, verifica daca incarcatorul folosit pana acum, care a incetat sa mai functioneze, nu poate fi reparat. Un astfel de accesoriu iti poate fi de folos foarte mult timp. Prin urmare, care sunt cele mai simple moduri de a repara un incarcator de telefon?

In primul rand, afla de ce nu mai functioneaza incarcatorul telefonului?

1. Vrei sa repari singur/a propriul incarcator de telefon? Afla ce posibilitati ai

Inainte de a crede ca este defectat incarcatorul din cauza dificultatilor de incarcare a telefonului, poti verifica portul de incarcare al smartphone-ului. In timp, acesta poate asimila particule de praf si de murdarie, ceea ce face dificila conectarea corecta. In anumite cazuri, curatarea portului de incarcare poate fi realizata cu ajutorul unui mic tampon de bumbac uscat sau folosind, cu deosebita grija, fie o scobitoare, fie o penseta. Astfel de actiuni te pot ajuta sa rezolvi problema. (Vezi si articolul nostru pe acest subiect, Afla cum iti poti curata corect telefonul mobil)

Cea mai frecventa cauza a defectarii incarcatorului telefonului este deteriorarea cablului de incarcare. Sub influenta folosirii sale repetate, in timpul situatiilor de indoire, tragere, fie in cazul roaderii sale de catre animalul de companie, firele foarte subtiri de sub stratul de izolatie se pot rupe foarte usor sau deteriora. Daca remarci ca izolatia este desprinsa de suprafata cablului si firele ies afara, acesta este unicul motiv pentru care incarcatorul nu functioneaza.

Atunci cand deteriorarea cablului nu poate fi remarcata cu ochiul liber, poti efectua o incarcare-test a telefonului. Incearca sa misti cablul la ambele capete. Daca incarcatorul functioneaza in anumite pozitii, probabil ai reusit sa descoperi locul in care cablul a fost deteriorat.

Un alt motiv, mai putin frecvent, pentru care se poate rupe incarcatorul este indoirea “dintilor” din interiorul conectorului. Poti verifica foarte simplu acest lucru cand introduci priza de incarcare a smartphone-ului. O astfel de situatie poate aparea atunci cand incerci sa conectezi fortat conectorul la o sursa de incarcare nepotrivita. Fie ca folosesti un incarcator al unui brand pentru un alt brand de smartphone, fortarea conectarii, chiar si subtile poate deteriora zimtii incarcatorului. In cazul in care acesti nu sunt rupti complet, exista inca sansa de a-i indrepta.

Modalitati de a repara incarcatorul telefonului

2. Vrei sa repari singur/a propriul incarcator de telefon? Afla ce posibilitati ai

In primul rand, ai grija ca orice procedura de reparatie a incarcatorului tau poate fi realizata doar atunci cand accesoriul nu este conectat la sursa de alimentare. In cazul in care defectarea incarcatorului se datoreaza deteriorarii cablului de incarcare, urmeaza instructiunile de mai jos:

1. Gaseste locul in care firele sunt deteriorate. Este probabila ca anumite fire sa fie complet rupte sau chiar sfaramate;

2. Rupe cu grija stratul izolator din zona afectata, lasand o margine de aproximativ doi centimetri in jurul sau;

3. Decupeaza cu precizie fragmentul incarcatorului care a fost deteriorat. Linia taieturii trebuie sa fie ferma, sigura si uniforma;

4. Rasuceste cu grija firele de pe ambele parti ale taieturii pentru a conecta firele nedeteriorate. In functie de modelul telefonului, aceastea pot avea culori diferite – atunci ar trebui rasucite aceleasi culori. Poti folosi si un anumit accesoriu special, asa-numitul cuplaj;

5. Firele strans rasucite care nu se vor mai sfarama sunt infasurate apoi cu o banda adeziva. Este necesar sa protejezi incizia cat mai mult posibil, astfel incat as nu ramana niciun fir vizibil.

3. Vrei sa repari singur/a propriul incarcator de telefon? Afla ce posibilitati ai

In cazul in care cauza defectiunii incarcatorului tau se datoreaza dintilor indoiti in conectorul de incarcare, procesul de reparatie este mult mai scurt. Trebuie sa te echipezi cu o lupa, precum si cu o penseta mica sub forma unui cleste ingust. In timp ce indreptarea dintilor poate parea a fi o sarcina necomplicata, aceasta operatiune necesita atentie, blandete si o deosebita precizie. Daca folosesti prea multa forta, poti rupe dintii incarcatorului, acesta devenind ulterior inutil.

Incarcatoare Vezi modelele

Andrei Sava
Andrei Sava

Iubitor de noi tehnologii, fascinat de dispozitivele mobile de ani de zile. Un pasionat iubitor de gadgeturi şi tester de accesorii GSM. Recent - un recenzent de echipamente electronice şi editor. În timpul liber se ocupă de desfăşurarea unor activităţi de bricolaj şi se joacă pe consolă. Pe blog etuo se ocupă de rezolvarea problemelor cu care se confruntă zilnic utilizatorii de smartphone-uri.

Please select one of each of the ratings above.